Activiteiten rond het 150-jarig bestaanvan de H. Laurentiuskerk

Het is nog volop vakantie, maar toch zijn we al weer druk bezig met de activiteiten in en rond de jarige Laurentiuskerk.

Teken– en knutselwedstrijd

In de komende weken kunnen, vooral de kinderen en jongeren, nog tekenen en knutselen voor de jarige kerk.
Maak een mooie tekening of knutsel iets wat met de kerk te maken heeft. Het kan de buitenkant zijn, of iets in de kerk. Het mag ook iets zijn wat in de kerk gebeurt (denk aan Pasen of Kerst). Gebruik je fantasie en ga aan de gang. Tot 1 september kunnen de kunstwerken bij de kerk ingeleverd worden.

Vermeld je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer en we laten weten of je een prijs gewonnen hebt.

De kunstwerken worden tentoongesteld tijdens de Open Monumentendag.

Zondag 6 augustus viering rond H. Laurentius

Op zondag 6 augustus is er om 11 uur een reguliere woord– en gebedsviering. Dit keer echter wel met extra veel aandacht voor de naamgever van onze kerk, de H. Laurentius. Heeft u geen idee wie dit was? Kom luisteren!

Zaterdagmiddag 2 september

‘Kerken, samen op pad’ naar
Wilsveen

In samenwerking met de activiteitencommissie van de Hervormde kerk in Leidschendam, organiseren we op zaterdagmiddag 2 september een (fiets)-tocht tussen de begraafplaats in Wilsveen en de Laurentiuskerk in Stompwijk. Via de fietspaden in de Driemanspolder is dat een leuke fietstocht. Op beide locaties wordt iets verteld over de, deels gezamenlijke, geschiedenis en is er koffie en thee beschikbaar.

Zaterdag en zondag 9 en 10 september Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag is de kerk open voor bezichtiging. We proberen er een feestelijke tentoonstelling van te maken.

Zondag 17 september plechtige viering met de bisschop

Op zondag 17 september gaat de bisschop voor in een plechtige viering. Zowel het parochiekoor als het EMS koor zullen deze viering opluisteren. Na afloop is er koffie met wat lekkers. 

Zondag 24 september uitvoering van de Jeruzalem Passie in de kerk
Waarschijnlijk heeft iedereen weleens gehoord van de Matteüs Passion. Een spektakel met een enorm koor en orkest waarin het lijdensverhaal van Christus wordt verteld. De Jeruzalem Passie is een modernere versie van dit gebeuren. Speciaal voor Nederland is er een kortere versie gemaakt, zodat het een prachtige uitvoering is, zonder dat je er een vreselijke plankkont aan overhoudt. Deze uitvoering komt naar Stompwijk. Een groot koor, solisten, muzikanten en een verteller vertellen het verhaal van Christus in anderhalf uur tijd. Een gebeuren dat u niet wilt missen.

U ziet het. Er valt de komende periode veel te beleven rond onze jarige kerk.

Feestcommissie H. Laurentius 150 jaar