Gemeente Nieuwsflits

Vergadering Adviesraad Stompwijk: komt u ook?

Op 31 augustus vindt een openbare vergadering van de Adviesraad Stompwijk plaats. U bent van harte welkom. De vergadering start om 20:00 uur in Het Dorpspunt. Op de agenda staan onder andere het fietspad N206, de verbetering van de busverbinding Zoetermeer-Leiden, gasvezel voortgang, de bouwplannen en flexwoningen, en een update over de energietransitie.

Dagje weg? Deur op slot

Gaat u een dagje weg of langer? Sluit dan uw ramen, draai de deur op slot en leg geen kostbare spullen in het zicht. Anders is uw woning wel erg interessant voor een inbreker. Geef inbrekers geen kans!

Spoel de kranen door na uw vakantie

Bent u op vakantie geweest? Spoel dan bij thuiskomst alle kranen een minuutje door. Stilstand kan de kwaliteit van het water negatief beïnvloeden. Met het doorspoelen van de kranen worden eventuele legionellagevallen voorkomen. Zo geniet u ook na uw vakantie weer van lekker vers kraanwater!  

Help rattenoverlast te voorkomen

Ratten komen af op warmte en op voedsel. Een stukje pizza, een restje afhaal chinees of een stuk oud brood? Ze eten het met plezier op. De beste manier om rattenoverlast te voorkomen is het opruimen van etensresten en afval. Houd uw tuin en balkon daarom vrij van etensresten, gooi een vuilniszak meteen weg en laat geen etensresten achter op straat of in het park.