Verrassende tocht Maasland…met de C1

Met zo`n 60 fiets-liefhebbers koos iedere groep zijn of haar kant. De onze ging naar Maasland volgens de Toerkalender.

Met zijn 7-en reden we tot de koffietent in Maasland heel relaxed, kijkend of de pijlen er nog stonden van de 11-dorpentocht.

Alles liep gesmeerd maar de zuidwesten-wind kracht 6, was behoorlijk aanwezig en putte de motor-loze fietsers aardig uit. Vandaar af en toe een pauze ingelast. De café baas liep zich het apezuur en was zo te zien helemaal alleen, even geduld dus soms. Ook met het afrekenen ging het vreemd, maar alla!

Voor de terugweg de kortste route aangehouden en komen verrassend uit bij wat we eerst dachten doodlopende weg, die naar een grote plas leidde. De captain wilde alweer terug toen de andere zagen dat er een pontje was! Nou dat vinden we wel leuk en verrassend!

De pont de Kwakel, vaart in het Recreatieschap Midden Delfland. Één van de aanlegplaatsen is De Broekpolder, een nieuw aangelegd natuurgebied met veel bossen en natuurpaden. Er tussenin ligt het (niet toegankelijke) natuurgebied “De Vlietlanden” een oorspronkelijk moerasgebied dat broedruimte biedt aan een groot aantal vogelsoorten.

Wij genoten ondertussen van het leuke rondje op het water en fietsten daarna weer verder over een voor ieder onbekend pad, dat uiteindelijk weer verrassend op de Gaagweg uit kwam! Via Schipluiden, Delft en Pijnacker weer op huis aan, nu al suizend voor de wind, heerlijk!!

Het liep inmiddels tegen enen en met bijna 70 km. klokten we af!

Annie van Rijn