Toon Oliehoek (83) overleden in Hulst

Vorige week is in zijn woonplaats Hulst (Zld) onverwacht overleden de oud-Stompwijker Anton Oliehoek, voorheen Toon. Hij vertrok vanwege de liefde al in 1964 naar Zeeuws-Vlaanderen. Dat deed hij nadat hij in zijn geboortedorp furore maakte bij de plaatselijke voetbalclub. Want Toon was rap aan de bal en altijd gericht op de goal. Bijgaande foto staat in het jubileumboekje ’35 jaar Stompwijkse Boys’ (1982). Generatiegenoot Jac Kappetein (tegenwoordig woonachtig in Zoeterwoude) kan nog boeiend over de voetbalbalhistorie vertellen.

Anton is zijn leven lang voetballiefhebber gebleven. Samen met zijn zoon Bart reisde hij de laatste jaren voor vrijwel alle thuiswedstrijden van Ajax naar Amsterdam.

Zijn broer Leo en Bart brachten de Stompwijkse Ajax-club en de bezoekers uit Hulst steeds dichter bij elkaar. Beide gezelschappen groeiden als het ware naar elkaar toe met gezelligheid en ontmoeting als leidmotief. Enkele jaren geleden maakte Antoon met een groepje Stompwijkers nog een trip naar Lissabon, toen Ajax de degens kruiste met Benfica.

Vorig jaar bezochten Anton en Bart de jaarvergadering van de Ajaxclub in Stompwijk. En  vorige week nog waren ze van de partij bij de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. En ook toen werd zowel voor als na de wedstrijd gezamenlijk het glas geheven.

Komende zaterdag wordt Toon gecremeerd. We wensen Jeanne en de hele familie een waardevol en dankbaar afscheid  toe. Onder een biertje zullen we het In de Arena nog vaak over hem hebben.

Rust zacht Toon.

Jack Luiten, (namens de Stompwijkse Ajax club)