Sportieve en gezellige wedstrijd Blesruitermenners in het Wilsveen

Afgelopen zondag hielden de Blesruitermenners hun traditionele outdoorwedstrijd in het Wilsveen. Een wedstrijd met drie onderdelen t.w. dressuur, vaardigheid en een minimarathon waarvan de laatste twee tweemaal mocht worden gereden, dus hadden de menners met hun paard of pony een druk programma. Zaterdag was het traditie getrouw, met gelukkig veel vrijwilligers, het opbouwen van de parcoursen. Veel voorwerk was er gedaan zodat rond een uur of 12 de ook weer traditionele lunch, verzorgd door de vrouw des huizes kon worden genuttigd.

De weervoorspelling was niet erg gunstig, zaterdag dreven donkere wolken langs maar bleef het droog, zondag dreigde het maar bleef het beperkt tot een enkel licht buitje. Eerst moest de dressuur gereden worden, die werd beoordeeld door een nieuwe jury, die na het rijden van de proef een toelichting gaf over wat zij goed vond of wat voor verbetering vatbaar was.

De vaardigheid (kegelparcours)  was goed te rijden zodat velen na het foutloos rijden nog een barrage op tijd  mochten rijden en als dat niet lukte nog een herkansing hadden.

Het spectaculairste was natuurlijk de minimarathon die verdeeld was over twee terreinen verbonden met een brug en daar moesten sommige paarden/pony’s even naar kijken. In het parcours waren drie hindernissen ingebouwd waaronder een waterbak, ook hier kregen de deelnemers een herkansing.

De prijsuitreiking vraagt altijd wat tijd (verwerken van de gegevens) maar de barbecue ging aan en was er ook een mennersdrankje dus kon er lekker bij gekletst worden en werd het, ondanks het mindere weer, toch heel gezellig.

Dank aan alle vrijwilligers.

Ab

1e prijswinnaars waren:

voor uitgebreide uitslag met punten/tijden kijk op www.blesruiters.nl 

Dressuur

Enkelspan pony            Danny van Barselaar

Enkelspan paard         Kitty Smits- Roeling en Leonie Van den Berg

Tweespan pony            Danny van Barselaar

Vaardigheid

Enkelspan pony          Aad Borst

Enkelspan paard         Karin Bakker

Tweespan pony          Lindsay

Minimarathon

Enkelspan pony       Aad Borst

Enkelspan paard      Kitty Smits- Roeling

Tweespan pony        Danny van Barselaar