“Wees niet zo ongerust over de hobbels in de weg, maar vier de reis.”                                              -Fitzhugh Mullan-

Beste bewoners van Stompwijk,

Er is een groot dilemma, een verschil van mening, misschien gemis van begrip aan beide zijden, waar zal ik beginnen?

4 Jaar geleden ben ik met plezier verhuisd naar het pand van Snackbar De Gouden Leeuw “van Broodje Kroket naar Bloemen Boeket.”

Alle gezellige klanten/ passanten verhuisden die 700 meter met ons mee en vierden de reis.

De rondweg kwam, werd in gebruik genomen en ik verkocht geen bloemen meer aan tractor- en vrachtwagenchauffeurs die (wekelijks) langsreden ……heel jammer…….

Om toch op te vallen bedacht ik dat ik mijn (paarden)trailer kon laten bestickeren en heb deze bij de Blesruiters in het zicht van de chauffeurs gezet. Een enkeling nam  de moeite, reed om en kwam langs om mooie bloemen te kopen.

Na veel beraad/ vergaderingen in het dorp werd er voor een klein deel op de  Dr. Van Noortstraat eenrichtingsverkeer ingesteld en al het verkeer werd over de rondweg geleid. Tja, dus  ook de passanten / het sluipverkeer komt niet meer langs de winkel, deze impulsverkoop verdween acuut!!

Ik begrijp dat de dorpsgenoten/ bewoners van de Dr. Van Noortstraat tevreden zijn met het weinige verkeer wat nog langsrijdt , maar ik…………….

Ik zie mijn inkomsten wegvallen……

Jeetje, hoe ga ik dit oplossen??

Dat is dus de vraag die ik hier wil stellen.

Ik heb in de laatste 26 jaar veel hobbels overwonnen, maar deze hobbel kan ik niet alleen nemen………..

Met fleurige groeten,  Ingrid Verboon

Bloemsierkunst “De Passie”

Dr.v.Noortstraat 76, 2266 HA Stompwijk