Toerclub Stompwijk

De C1 trotseert de buien….

De wekker een kwartiertje eerder gezet, want voor de start van de clubrit zou de al eerder geplande groepsfoto gemaakt worden. Er kwamen al berichtjes binnen dat er een aantal van ons, vanwege het weer, het af lieten weten. Wat jammer! Achter het pand van de firma Luiten Food stond een soort podium, in de vorm van pallets, al klaar en ook Frans en Sjors waren er klaar voor. Er werd opgelet dat iedereen er goed op stond en dan is het zo klaar. We zijn benieuwd naar het resultaat.

We konden nog niet vertrekken, want Aad heeft problemen met een aflopende band. Dan is het handig een dichtbij wonende dochter met een goede fietspomp te hebben! Met een groep van 6, niet naar Het Rieten dak, want dan doken we gelijk de buien in, maar kozen we voor Klein Giethoorn.

Al gauw gingen de regenjasjes aan, maar het viel enigszins mee. Via Zoetermeer naar Benthuizen en Bentwoud. Of er geen eind aan komt, zolang is deze weg. Dan langs Waddinxveen naar de Roemer en dan staan we even na 10.00 uur in het pittoreske hotel-botenverhuur-B&B. Aad heeft al gauw de bijzonder mooie wolken op de foto gezet die we zagen toen we daar aankwamen.

Het is goed toeven daar binnen, want ik ben een beetje verkleumd en heb geen trek om op het terras te zitten. Het zal voor ons misschien wel de laatste keer zijn om hier binnen te zitten. Er zijn plannen om de boel te slopen en er komt een nieuw gebouw te staan. Na de koffie nog steeds met jasjes, al was het ook voor de kou. Het was maar 16­°. De zon probeerde het wel om door de grijze wolken heen te dringen. Via de korte route naar huis en waren we voor 12.00 uur thuis, toch wel tevreden dat we toch 45 km. gefietst hebben.

Annie van Rijn