Een bijzonder koor in de kerk van Stompwijk

De Heilige Laurentiuskerk in Stompwijk bestaat 150 jaar. Een imponerende leeftijd.

Er is een idee uitgewerkt om hier extra glans aan te geven, door een kooroptreden cadeau te doen. Eens flink uitpakken door een heel groot koor naar Stompwijk te halen. En dit in het Burendagweekend met elkaar te vieren. De bewoners van Stompwijk, maar ook de buren van ons dorp worden van harte uitgenodigd om dit spektakel bij te wonen.

Het stuk is geschreven voor een zes-stemmig koor van zo’n 80 zangers, een verteller, 5 solisten, jazz combo en symfonieorkest. Voor de editie van 24 september is het stuk ingekort en zijn teksten en muziek aangepast, echter zonder de kern van het stuk te verliezen. Het geheel staat onder leiding van dirigent Hans Matla.

De ‘Jerusalem Passion’ is een muzikale beleving over het oude en het nieuwe leven, tot uiting gebracht in het ‘oude’ en het ‘nieuwe’ Jeruzalem. Het gaat over wat was, wat is en wat komen gaat. Een muzikaal verhaal over passie en hoop, over wat in het leven verloren is gegaan en wat herwonnen kan worden.

Beleving

Maak deze beleving mee, de uitvoering van de JP in Stompwijk vindt plaats op zondag 24 september, 14.30 uur. De duur hiervan is anderhalf uur, zonder pauze. Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten en een drankje te nuttigen in het Dorpspunt.

Voor de toegang is een (gratis!) toegangsbewijs vereist.

Dit kan worden aangevraagd via onderstaande link:

https://forms.gle/YyzhKnqjW5ah4yZ1A

of via een mailtje aan Petraoliehoek@gmail.com

Petra Oliehoek- van Es