Blesruitermenners genieten in de Achterhoek

Vorige week maandag togen een aantal Blesruitermenners met hun pony’s richting Vorden in de Achterhoek om daar een midweek te genieten van de natuur en het, zo kenmerkende, mooie coulisselandschap.

Hun verblijf was, de in het buitengebied van Vorden gelegen, “De Wildenborcherhof” (een aanrader), waar het goed toeven is voor mens en dier. Vanuit hier kun je mooie routes maken o.a. langs de vele kastelen die liggen rond Vorden. Maandag was het nog erg warm en kregen de pony’s “vrijaf”. De volgende dagen zou het weer verbeteren en de temperatuur aangenamer worden. Dinsdag de eerste rit helaas met een valse start, één van de pony’s/menner probeerde “bitloos” te rijden, gelukkig liep alles goed af en kon er een “herstart” gemaakt worden gevolgd door een mooie kastelenroute rond Vorden over de vele goede verharde- en onverharde paden. Woensdag een rit richting Barchem met een onverwachte stop, op een boerenerf, voor een verfrissend ijsje.

Donderdag ging het richting Almen en Lochem en werd er een pittige 4 uur durende rit gereden en stond er na deze drie prachtige “rijdagen” zo’n 80 km. op de teller een neutje op het terras van één van de appartementen ging er dan ook in “als koek”. Vrijdag keerden we “huiswaarts” maar niet nadat we afscheid genomen hadden van Paul en Liesbeth van der Ark van de Wildenborgcherhof voor de goede zorgen. Het waren mooie dagen met goed weer en een dito sfeer.

Ab