Vandalisme: vernielen autospiegels

In de nacht van 25 op 26 augustus zijn mijn spiegelonderdelen van mijn Toyota Yaris  getrapt. Wij ontdekten zaterdagochtend dat de kap 2,5 meter verderop lag en de elektra er uithing. Het betrof de bestuurderszijde. Gelukkig kon ik de onderdelen weer aan de spiegel klikken.

Echter binnen een week, in de nacht van 29 op 30 augustus lag de spiegelkap weer op de grond zoals we woensdagochtend vanuit ons slaapkamerraam ontdekten.

Mijn Toyota Yaris stond geparkeerd met de neus richting Zoeterwoude en ingeklapte spiegels. Hij stond voor mijn woning op de inbvalideparkeerplaats met de invalidekaart zichtbaar achter de voorruit.

Om zo’n trap (mogelijk op de fiets) te kunnen uitdelen moest men eerst stoppen en de spiegel uitklappen, keren en dan de trap geven.

Nu was de spiegel en elektra wel naar zijn gort. Elektra hing eruit en op twee plaatsen was er een stuk uit de vaste kap weg. De losse kap lag achter mijn auto.

Schade van reparatie, vervanging van de spiegel schat ik al gauw op € 350,= en is vanwege schade door vandalisme niet verhaalbaar bij de verzekering.

Ik ben als invalide AOW-er zeer gedupeerd door dit schandalige, schofterige handelen. Wij hebben veel met ziekenhuizen te maken vanwege zeer ernstige ziekten en zijn ook voor andere noodzakelijke ritten zeer afhankelijk voor de auto, ritten waarbij wij ons ook veilig willen verplaatsen.

De invalidekaart en de paal voor invalidenplaats moeten deze vandalen vóór hun daad zeker gezien hebben, mede omdat de spiegel uitgeklapt moest worden. Ik heb dan ook aangifte gedaan.

Ook ben ik er in de nacht mee bezig. Hoe dit mentaal gaat doorwerken kan ik niet inschatten, maar ik heb een andere, betere mentaliteit dan deze onverlaten, die kennelijk van lager allooi zijn.

Ik doe bij deze een oproep aan diegene die weten, bijvoorbeeld door gesprekken of gepocht op feestjes, wie dit op zijn/haar geweten heeft.

Of mensen die andere bruikbare tips hebben.

Dit zullen wij doorgeven aan de politie, waarbij wij zelf geen gegevens van personen die ons helpen aan derden zullen verstrekken.

Met dank voor uw medewerking,

J. Schrader

Dr. van Noortstraat 176

2266 HC Stompwijk

071-5802876