Lezerstip: KI, kracht van binnenuit

Ik denk dat iedereen het wel herkent, in meer of mindere mate. Druk, druk, druk, een gezin, werken, sporten, hobby’s, wellicht mantelzorg en dan ook nog een beetje aandacht aan jezelf besteden. Niet voor niets zijn er in Nederland 1.3 miljoen mensen met burn out verschijnselen.

In dit boek neemt een gestreste zakenman, die aan de buitenkant alles voor elkaar lijkt te hebben maar aan de binnenkant helemaal vastloopt, je mee in de omslag in zijn leven met behulp van KI. Zijn vrouw Christine speelt een grote rol in het verhaal, zij gunt haar man de ruimte om meerdere weken aan zichzelf te werken, mede om hun huwelijk te redden.

Toen ik eenmaal begonnen was met lezen kon ik niet meer stoppen en heb ik tranen met tuiten gehuild. Dat was niet vervelend maar een ontlading van wat het boek bij mij losmaakte. Een spannend boek waarin je kennis maakt met KI, kracht van binnenuit. KI is altijd geheim gebleven binnen de  kloostermuren van een boeddhistisch klooster hoog in de Himalaya. Peter, de gestreste zakenman, mag als één van de weinige westerlingen kennis maken met het klooster en het leven van de monniken in het prachtige Himalaya, dat grote delen van Pakistan, India, Nepal, Bhutan en Tibet beslaat.

Ga er lekker voor zitten, op de bank, dekentje, pot met thee en een zak met kruidnootjes of reep chocolade en laat je meevoeren door dit spannende verhaal volgens het principe van KI, dat werkzaam, voelbaar en overtuigend is. Het is geen zware kost, maar zo geschreven dat iedereen er van kan genieten. Tijdens een wandeling hoor je de stilte, het stromen van het water van een beekje en tijdens de ochtendmeditatie hoor je als het ware de monniken mediteren.

Geschreven door Hans Peter Roel

www.kicentrum.nl

Veel leesplezier, hartelijke groet, Agnes Hofstede