Toerclub Stompwijk

Aan het einde van het seizoen werden we nog getrakteerd op een mooie zondagmorgen. Voor velen reden om nog een keer naar de start te komen voor een clubrit. De A-groepen gingen naar Noorden en de A1 vertrok met 13 man sterk. We reden bij Hoogmade langs de provinciale weg in een boog om de dorpskern heen en zagen in de verte de nieuw geplaatste kerktoren staan stralen in de ochtendzon. Hij ziet er nog wat kaal uit en staat ook nog in de steigers, maar toch weer een mooie mijlpaal in de restauratie. Verderop een stop voor een zeldzame lekke band. Een enkeling werd al ongeduldig, want moest op tijd weer thuis zijn. Daarna ging het dus snel verder en kwamen we na geslinger langs Amstel en Kromme Mijdrecht in Noorden aan. We streken neer op het overdekte terras van Café De Klinker waar ook de A2 net plaats nam. Voor de terugweg kozen we voor nog wat extra kilometers via Bodegraven en langs de A12. Zo kwamen we toch weer op ruim 100km voor we terug in Stompwijk waren.

Arno van Rijn

Hoewel de Toerkalender er nu op zit wordt nog wel iedere zondag gefietst in diverse groepen. We starten om 9.00u vanaf de sporthal en bepalen richting en afstand bij vertrek.

Vergeet niet je nog aan te melden voor onze slotavond op 6 oktober in het Dorpspunt. Dat kan nog tot eind deze week, zoals in de e-mails van 11 en 21 september genoemd.

C1

Klein cluppie deze mooie zondagochtend. Met slechts 5 fietsers begonnen we onze tocht over het Hellepad richting het keerpunt in Rijpwetering. Temperatuur was nog best laag bij vertrek, maar daar waren we op gekleed. De zon kwam al rap tevoorschijn, wat tot een onvermijdelijke ontkleedstop leidde. De captain vond een padje-in-wording door de nieuwe Zoeterwoudse wijk Verde Vista; daar wordt een behoorlijk antwoord op de woningvraag verwezenlijkt. Zigzaggend langs de dreven van Leiderdorp stuurde de navigatie ons langs de Zijl om over een ‘shit’pad, (die Lakenvelders van boer De Willigen doen het graag op asfalt) door de Boterhuispolder bij Warmond Buiten weer op de doorgaande weg richting Oud Ade te komen. Met nog wat slingertjes om kilometers te maken en met de wind tegen langs de ROAC-velden naar de koffiepauze bij De Vergulde Vos. We hadden met ons vijven een echt rondetafelgesprek over … dat blijft geheim. Op de terugweg even door het lintdorpje Hoogmade gefietst om de nieuwe kerktorenspits te bewonderen, die er afgelopen week op gehesen is. Spits is ie zeker. Over de Hoge Rijndijk en de Weipoort naar Zoeterwoude-Dorp waar 3 van de 5 achtergelaten werden, waarna Corry en ik om kwart voor 12 en na 50 km onze fiets in de schuur konden zetten.

Lidia van Leeuwen