Kom erbij!

Doet u mee tijdens de Week van Oog voor elkaar?   2 oktober 9.30 uur opening van het Praatbankje

Heeft u zin om iets leuk te doen? Of wilt u uw verhaal kwijt? Dan is het fijn als u iemand heeft die u kunt bellen om met u mee te gaan, of die met een luisterend oor voor u klaarstaat. Daarom wordt de Week tegen Eenzaamheid (28 september t/m 4 oktober) in Leidschendam-Voorburg omgedoopt tot Week van Oog voor elkaar.

Tijdens de Week van Oog voor elkaar hebben we extra aandacht voor het belang van elkaar ontmoeten en om blijven kijken naar elkaar. Met workshops, luistermomenten en allerlei activiteiten. Veel organisaties en verenigingen zetten hun deuren open om te laten zien welke activiteiten zij aanbieden. Loopt u ook even binnen om kennis te maken? Want samen is het gewoon veel leuker.

De Praatbankjes ‘Oog voor elkaar’

Elkaar gedag zeggen in de wijk, even een kort praatje op een bankje. Dit zijn waardevolle, eenvoudige activiteiten die iedereen kan uitvoeren en bewezen het gevoel van eenzaamheid verminderen. In de week van Oog voor elkaar worden 25 bankjes in de openbare ruimte in de gemeente Leidschendam-Voorburg omgedoopt tot Praatbankje, waarvan 4 in Stompwijk. Voor het bankje komt, in wit, een logo op de grond en er zijn openingsvragen beschikbaar die u helpen om met iemand een gesprek te beginnen. Voel u vrij om een praatje te maken en misschien treft u ook wel een vrijwilliger of wijkbewoner met een luisterend oor. De logo’s blijven enkele maanden voor de bankjes staan, dus voel u vrij om ook na de Week van Oog voor elkaar een praatje te maken.

De officiële opening van de bankjes in Stompwijk is op 2 oktober om 9.30 uur bij de speelplek bij Pinksterbloem. Wethouder Bremer is beschikbaar voor een praatje en er is een klein kadootje voor de iedereen om aan iemand anders te geven en elkaar later nog een keer op te zoeken.

De overige bankjes in Stompwijk zijn:

Doctor van Noortstraat  8
Van Santhorstraat 91
Van Merodestraat 15

Het hele programma van de Week van Oog voor elkaar is te vinden op www.sociaalservicepunt.nl