Hallo lieve kinderen,

Weet je wat, vandaag gaan we meteen verder met de vertelling van “het tweede wonder van Jezus,” anders komt het er maar niet van! Je weet dat Keesje nog zou vertellen, wat ze met z’n allen hierover hebben meegemaakt, toen ze nog op vakantie waren!

“Kom Keesje, vertel maar!”  zei ik. Heel gretig begon Keesje zijn verhaal:

“We zaten met z’n allen in de grote kerkzaal van het Bungalowpark, om een toneelstuk bij te wonen. Wij wisten niet waar het over zou gaan, maar dat hinderde niet, want we gingen puur om de lol, omdat het nu eenmaal  vakantie was! Het was er heel druk en rumoerig, toen er plotseling een belletje ging. Het was opeens muisstil. Je kon een speld horen vallen! Iedereen zat vol spanning te wachten. Toen………toen ging het gordijn open! Vooraf was er niets aangekondigd. Er verscheen alleen maar een bordje met de naam “KANA”  erop. Tegelijkertijd kwamen er mensen op ’t podium aangelopen, die gekleed waren in de tijd toen Jezus nog op aarde was. Er kwamen er steeds meer! Het podium liep zowat helemaal vol! Druk pratend, volgden deze mensen een man die voorop liep en hun leider bleek te zijn. Het werd nu stil, want hun leider begon tot hen te spreken, maar hij was nauwelijks begonnen, toen er vanuit de verte gillend werd geroepen: “Help, Help, Help, mijn zoon is erg ziek! Help!” maar de leider liep door en antwoordde niet. De schreeuwende man gaf niet op, riep nog harder en huilde er zelfs bij: “Help, help, help, mijn zoon is ernstig ziek! Help, anders is hij  straks niet meer in leven!” De mensen op het podium zeiden zachtjes: “Wie is toch die verdrietige man?” Ach, niemand die het wist! “Ook ik vroeg aan opa,” zei Keesje. “Opa, wie is toch die gillende man en wie is die leider? Waarom luistert hij niet naar die huilende man?” Doch voordat opa kon antwoorden, riep een vrouw uit de menigte  op het podium: “Die gillende man is de hoveling van de koning. Hij werkt in het paleis van de koning, maar hij komt nu niet voor de koning, hij komt voor zijn zoon!”

Keesje vertelde vurig verder: “De man had gehoord dat die leider van die groep, mensen kon beter maken en dat geloofde hij en dat was waar!” Ja, want die leider van de groep, was niemand anders, dan……….. Jezus! (Natuurlijk was hij niet echt Jezus, maar hij speelde gewoon alsof hij Jezus was) Die man die riep: “Jezus, wilt U met mij mee gaan om mijn zoon weer beter te maken, want ik ben zo bang dat hij niet meer zal leven!” Jezus keerde zich om en zei tegen de hoveling: “Als jullie geen wonderen zien gebeuren, geloven jullie niet in mij!” Jezus liep verder, maar de hoveling, bleef roepen en smeken, “Komt U a.u.b. toch mee en help, helpt U mijn zoon, a.u.b.!” Deze hoveling wist vast en zeker dat Jezus hem zou kunnen helpen en ja hoor, wat zei Jezus ? Jezus zei: “Ga naar huis, jouw zoon is weer beter!” De hoveling geloofde in Jezus en ging vol vertrouwen weer naar huis en………….zijn zoon was echt genezen!

De mensen op het podium dansten en zongen: “Ik geloof in Jezus, ik geloof in God, amen, amen !” Toen sloten de gordijnen zich en het toneelstuk was afgelopen! Wel zei een stem door de microfoon: “Ja, beste mensen, de apostel Johannes, schreef dit verhaal op, zodat wij ook in Jezus kunnen geloven. Dit verhaal vindt u in de Bijbel bij: Johannes 4: 46 – 54.

Toen zei Keesje nog even: “Alle mensen klapten in hun handen en gingen voldaan naar de bungalow terug!” Natuurlijk was ook iedereen blij met het verhaal van Keesje, maar ze konden  niet lang juichen, omdat Keesje weer zo prachtig had verteld, maar omdat ze gauw naar de Bieb moesten gaan, om naar boeken te zoeken voor de Kinderboekenweek, die loopt van 4 t/m 15 oktober.

Het thema is: “Bij mij thuis” 

Zelf moet ik ook weer voorlezen op een andere school, dus druk, druk, druk!

Weten jullie, dat 4 oktober ook Dierendag is en dat het de hele maand oktober ook Mariamaand is? Dat is ter ere van de Moeder van Jezus!

Nou, jullie hebben voldoende gegevens, om in de Bieb op te zoeken, maar voordat jullie dat doen, eerst even dit:

Vertel eens wat:

* In verband met het thema van de Kinderboekenweek, vraag ik: “ Hoe staat het met geloven, bij jullie thuis?

  ‘s zondags zie ik zo weinig van jullie in de kerk, maar heel veel kinderen op het sportveld, hoe vinden jullie dat?

* Hoe denken jullie over het geloof van Annie en Keesje?

Creatief bezig zijn:

* Organiseer een Boekenfeestje bij jou thuis.

* Doe iets leuks voor jouw beestje.

* Mariamaand, wordt vaak het Rozenhoedje gebeden. Misschien, kan je op zoek naar een rozenkrans, om het Rozenhoedje mee te bidden in de kerk?

Muziek:

*Tik in op YouTube:

                                          ”Ik geloof in God de Vader”

                                            Ned. Zingt (EO)  6 april 2018

Okay, dat was het lieve kinderen, Gods zegen, veel plezier en tot de volgende keer!

Veel liefs, Olivia, (voorleesjuf)