Halloween in het Spookpunt 

Afgelopen zaterdag was het zover: Stompwijk veranderde in een griezeldorp. Het Dorpspunt werd een Spookpunt dat in het teken stond van grimmige sprookjes.  

In groepjes startten de kinderen hun spooktocht en mochten ze naar binnen via Club Mex. Perkamentes ontving hen en gaf de kinderen de eerste aanwijzingen voor de spooktocht. Vervolgens spongen de kinderen Alice in Horrorland binnen. Hier moesten cijfers verdiend worden. Raadsels werden opgelost; afgehakte vingers tellen, kaartspellen, zoekspelletjes. De cijfers vormden samen een code welke ingeleverd moest worden om de ruimte te kunnen verlaten voordat de bom ontploft. 

De tocht vervolgde zich en kinderen troffen Roodkapje en de Grote, Boze Wolf. Puzzels werden opgelost en als beloning kregen de kinderen wat lekkers. Dat lekkers moest dan wel bij de Grote, Boze Wolf gepakt worden, en dat was spannend zat.  

Doornroosje had haar bos vol hangen met rozen en donuts. Sneeuwwitje gedroeg zich wat vreemd. Nadat de Zeven Dwergen gevonden waren mochten de kinderen door. Beerpong, giftige appels werden verdiend. Grietje, en dit keer zonder Hans, sloot de tocht af. Voor zover bekend hebben alle kinderen het Spookpunt in goede gezondheid kunnen verlaten. De tocht vervolgde zich naar het dorp waar op vele plekken fantastisch ingespeeld werd op deze griezelige dag.  

Nienke en Werner Stuifzand (zij waren verkleed als de Joker en Harley Quinn) en Taliha met haar kleine zusje hebben de prijs voor de gaafste Halloween-outfit gewonnen. Van harte gefeliciteerd! De prijsjes komen deze week naar jullie toe. 

SKZ:                                 dank voor de mankracht en donuts! 

Vlietwensen:                  dank voor de sponsoring! 

Boon’s Dagmarkt:       dank voor de giftige appeltjes! 

Vrijwilligers:                  dames van de schmink, alle kinderen, dank voor jullie hulp in de voorbereiding en tijdens dit feest! 

Evenemententeam Dorpspunt