Marathonschaatsen

Enerverende wedstrijden op de Haagse Uithof afgelopen zaterdag. Zeker bij de Top Heren wedstrijd kwam alles samen in één wedstrijd. Felle uitvallen telkens weer zorgde na veel inspanning dat 17 man een ronde vóór pakten. Daarvan trachtten een aantal alsnog een ronde te pakken.

Zelfs de jury wist in de heksenketel niet meer hoe het in elkaar stak.  Jorrit Bergsma deed blijkbaar iets ongeoorloofds en kreeg een rode kaart. Toch lukte het niemand om nog een ronde te pakken. Harm Visser won met zijn snelle benen de wedstrijd voor Sjoerd den Hartog en Evert Hoolwerf.

Bij de Beloften Dames wist niemand een rondje te pakken. Deze meestal jonge dames moeten nog leren doseren de wedstrijd door te komen. Dat is je grenzen op zoeken, weer terug vallen, proberen te herstellen en weer doorgaan. Zeker Lida Tempert heeft dat goed door. Ze reed in de laatste 10 ronden weg uit het peloton. Ze wist haar tempo te behouden en won ruim voor Vera Ditshuizen en 3e Maaike Koelewijn.

Bij de Dames top pakte maar één rijdster een ronde voor en dat was de leidster in het klassement nl. Marijke Groenewoud. Uiteraard met toestemming van Irene Schouten, 2e werd Arrianne Preurscher en 3e Elsemiek van Maren.

Tjilde Bennis maakte een goede indruk, maar kon niet aansluiten bij de winnares. In het gedrang in de eindsprint van het peloton werd ze keurig 18e.

Bij de Heren beloften was er de ene aanval na de ander en dat ging de hele wedstrijd door. Toch wist niemand een rondje te pakken. Jesse Slendenbroek is duidelijk de snelste man van de beloften groep. Hij won al de drie voorgaande wedstrijden, een topper. 2e werd Ivo de la Porte en 3e Colin Duivenvoorde.

Volgende wedstrijd a.s. zaterdag in Haarlem, de Jan van der Hoorn Schaatssport Marathon. Start om 17.00 uur met de Beloften dames, 18.00 uur Beloften heren, 19.15 uur Top dames en 20.30 uur Top Heren.