Prins Ruud, Page Ingrid nieuwe Gaanders Prins en Page van Stompwijk

Het is bekend! Prins Ruud  van Vliet is de nieuwe Prins van Stompwijk, samen met Page Ingrid de Haan en Opper Wout Brugman. Zij zijn de 49e heersers van het Gaandriaanse rijk seizoen 2023-2024.

Het was spannend in Stompwijk, wie zou dit nieuwe jaar de Prins en Page worden in Gaandrië. Afgelopen zaterdag werd dit tijdens het “Wilde Harenbal” bekend gemaakt in de Bles.

Zij nemen het stokje over van Oud Prins Ruud en Oud Page Marian Groen in ’t Woud. Hiermee is Prins Ruud van Vliet de 3e Prins Ruud na eerder Ruud Vurens en Ruud vd Goes. Prins Ruud van Vliet heeft zijn roots in Zoeterwoude, waar hij woonachtig is samen met Diana. Na een periode van 11 jaar bij de Raad van Elf gaat hij nu de prins uitdaging aan samen met Page Ingrid de Haan.

Ingrid woont in Stompwijk samen met Arno vd Salm (alias Noot) en is jarenlang bij De Gaanders verantwoordelijk geweest voor de kleding van de raadsleden, Prins en Page. Dank zij haar zagen die er altijd netjes en compleet uit, in correcte outfit.

Opper Wout Brugman is een Oud Prins met veel ervaring. Hij loopt al jaren mee en staat Ruud en Ingrid met raad en daad bij dit seizoen.

Vooraf werd er hevig gespeculeerd, in de plaatselijke supermarkt Boon kon men een gokje wagen bij Oud Prins Marcel Zuidgeest oftewel de burgemeester van Stompwijk en de commissaris van de Gaanders Jack Overdevest.

Speciaal voor die dag waren zij uitgedost in het thema van de avond

 (wilde harenbal)

In totaal waagden 110 bezoekers een gokje, maar helaas had niemand het briefje correct ingevuld. Wél waren er 5 mensen die Prins Ruud goed hadden, maar Page Ingrid werd niet geraden.

Jammer, maar veel mensen voorzien hiermee de vereniging van advies voor een toekomstige Prins en Page.

Ook werden de Prins en Page van de Koomers bekend gemaakt, dit zijn Prins Wessel en Page Jaimy. Samen met de andere leden van de Gaanders Jeugdraad werden ook zij afgelopen zaterdag bekend gemaakt naast de volwassenen.

Oud Opper Lennert Luiten presenteerde hun Raad van Elf in de grote zaal van De Bles. Samen met de volwassenen werden zij gefotografeerd door Carmen die dit allemaal heeft vastgelegd en binnenkort te bewonderen op de Gaanders site.

Fotografie Carmen

Het motto voor dit carnavalsseizoen is ‘til er niet te zwaar aan’. Het seizoen is dit jaar vrij kort waardoor de optocht al op zaterdag 10 februari zal plaats vinden. Zet deze datum alvast in de agenda

P.R. De Gaanders