38e Meerhorstloop

Om alle lopers, begeleiders, supporters en natuurlijk de vrijwilligers alvast wakker te schudden, de Meerhorstloop komt er aan.

De eerste zondag van 2024 starten we met alweer de 38e editie. Als kleinschalig evenement weten we jaar op jaar een groep lopers naar Stompwijk te lokken met ons mooie polder parcours en natuurlijk de gastvrije ontvangst op de Meerhorst. Hiervoor worden de vrijwilligers binnenkort weer aangesproken.

Voor de mensen achter de inschrijftafels en de deelnemers hebben we dit jaar iets nieuws, dat is de mogelijkheid om van te voren in te schrijven. Er hoeft alleen een startnummer uitgegeven te worden en controle of er al betaald is.

Hiervoor hebben we een inschrijfformulier op www.inschrijven.nl staan. Op de website van Stompwijk92/evenementen is onder de kop Meerhorstloop een link naar de inschrijfpagina geplaatst. Op deze pagina vindt u ook eventuele mededelingen met betrekking tot de loop. Na inschrijven kan ook nog steeds, maar de betalingen kunnen alleen via de pin-kassa gedaan worden. Vanwege alle gestegen kosten hebben we na zo’n 20 jaar besloten onze inschrijfgelden te verhogen. En wel voor de kinderen naar €3,- en volwassenen naar €7.50. We gaan er vanuit dat deze prijzen geen beletsel vormen om 7 januari naar Stompwijk af te reizen.

Daar waar het allemaal om draait “het lopen”, start om half twaalf met de kinderen voor hun 1 of 2 ronden door de wijk. Vanaf 12 uur mogen de volwassenen hun beste beentje voorzetten over 5,6 10 of 15km.

We verwachten heel Stompwijk in wat voor hoedanigheid dan ook

Zondag 7 januari op of langs het parcours, om er weer een gezellige

sportieve dag van te maken. En als elk jaar hopen we dat de weergoden ons goed gezind zijn om het een beetje te ondersteunen.

Nog even dit, voor de wat langzamere loper, om 4 uur begint de nieuwjaars receptie van Stompwijk’92 daar kun je dan gelijk aanschuiven.

Namens Stompwijk92, loopgroep de Trein graag tot 7 januari.

Tino Verburg