Iedereen een bakkie!

Onder het door René Froger bedachte motto ‘iedereen een bakkie’ gaan de twee Voorburgse Lionsclubs gedurende de maand december weer Douwe Egberts waardepunten inzamelen om te verzilveren tegen pakken koffie voor Voedselbank Leidschendam-Voorburg.

Deze actie is in 2012 door leden van Lionsclub Voorburg gestart en inmiddels uitgerold over het hele land. Dit jaar gaan 178 Lionsclubs en 160 Voedselbanken inzamelen voor hun lokale voedselbank en hopen daarbij het record van vorig jaar, 132.000.000 punten die 204.000 pakken koffie opleverden, minimaal te evenaren.

Voedselbank Leidschendam-Voorburg ontving na de vorige actie 1.816 pakken koffie en dat was zeer welkom want het aantal cliënten neemt nog steeds toe, maar koffie wordt door bijna niemand aangeboden omdat het niet bederft en erg duur is. Even een bakkie doen, wat voor iedereen een normale zaak zou moeten zijn, zit er daarom voor velen niet in.

Naast de D.E waardepunten zamelen de Lionsclubs ook weer Vreemd en Oud geld in. Met de opbrengst hiervan worden oogoperaties in derdewereldlanden bekostigd.

De inzameldozen staan van 1 t/m 30 december 2023 op de volgende plaatsen:

Leidschendam: Primera, Damlaan 22| Primera, Liguster 67 in de Westfield Mall

Voorburg: Primera, Laan van Nieuw Oosteinde 294 | Blokker, Koningin Julianaplein 27 | Gemakswinkel Rembrandt, Parkweg 280a | Opticien Kolbe, Herenstraat 113 | Tuincentrum Hofwijck, Westeinde 3.

Stompwijk: Boon’s Dagmarkt, Hoefblad 22.