Laatste keer naar DAKAR voor het    Van Velsen Rally Sport Team!!

foto: RallyManiacs

Je leest het goed; dit wordt de laatste keer naar DAKAR voor het Van Velsen Rally Sport Team. In januari zal het team voor de laatste keer, de Africa Eco Race, rijden. Daarna zal het team enkel nog deelnemen aan rally’s in Europa.

Aad legt uit hoe hij tot dit besluit is gekomen: “In 2015 is het Van Velsen Rally Sport Team opgericht. De meeste van ons gaan dus al jaren mee op rally. Na wat wisselingen in de beginjaren hebben we uiteindelijk echt een TOP-team bij elkaar gekregen. Maar na acht jaar veranderen er zaken. Mensen starten een eigen bedrijf, krijgen een gezin of een andere baan. Daardoor kan het soms lastig zijn om wekelijks met elkaar te kunnen sleutelen. Met de beslissing om wel ‘kleinere’ rally’s (denk bijvoorbeeld aan Polen, Hongarije, Spanje of Roemenië) te gaan rijden verlagen we de druk binnen het team. Daarnaast ga ik volgend jaar een nieuw huis bouwen waar ook flink wat tijd in zal gaan zitten. Het rijden van een rally is maar een gedeelte van de werkzaamheden. Er komt nogal wat bij kijken. Alle fysieke voorbereidingen, het zoeken van sponsoren, de administratie… in feite is het gewoon een parttimejob naast het gewone werk. Ik heb alles goed tegen elkaar afgewogen en ben uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat ik het wat rustiger aan moet gaan doen. Ik wil nog een laatste grote rally rijden. En dan het liefst met het huidige Van Velsen rally Sport Team. De Africa Eco Race wordt een geweldige afsluiting zijn van dit supermooie avontuur. Hoe mooi zou het dan zijn als we daar óók een podiumplaats zouden kunnen veroveren?

We gaan nog één keer drie weken knallen!”