Gemeente Nieuwsflits

Al 2.690 keer energietoeslag uitbetaald

In de gemeenten Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar hebben tot nu toe 2.690 huishoudens automatisch energietoeslag 2023 ontvangen. Het gaat om een 1e groep inwoners waarvan de gemeente weet dat hun inkomen voldoet aan de voorwaarden. Er volgt nog een uitbetaling aan een 2e groep. Daarna volgt het aanvraagformulier. Dit is uiterlijk 1 februari 2024 beschikbaar.

Collegevergadering 5 december

Omdat het college alternatieve mobiliteit belangrijk vindt heeft zij besloten om in aanloop naar een regionaal afgestemd deelmobiliteitsbeleid een korte termijn aanpak vast te stellen zodat er met aanbieders gekeken kan worden wat de mogelijkheden zijn. Ook is besloten extra subsidie beschikbaar te stellen voor verenigingen en stichtingen om als stimulans om te verduurzamen. Daarnaast kwam de samenwerkingsovereenkomst voor het project Gezonde buurten ter sprake, vanuit het Gezond en Actief Leven akkoord en het Groenactieplan start gemeente Leidschendam-Voorburg met de Gezonde buurt in Voorburg Bovenveen.

Spreekuur Gemeentepolis: collectieve zorgverzekering

Heeft u weinig geld te besteden en zoekt u een uitgebreide zorgverzekering? Kijk dan of de Gemeentepolis bij u past. Deze collectieve zorgverzekering biedt uitgebreide vergoedingen en de gemeente betaalt mee aan de premie. Wilt u meer informatie of advies, voordat u overstapt? Kom dan op 11, 13 of 14 december naar het spreekuur!

Sluiting N14 in 2024

Rijkswaterstaat gaat van 4 februari tot 18 mei 2024 de verlichting in de Sijtwende-tunnel vervangen om de tunnels veilig te houden. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd. Weggebruikers worden omgeleid en moeten rekening houden met extra reistijd. De kruispunten tussen de tunnels blijven open voor verkeer. Werkzaamheden vinden doordeweeks plaats van zondagavond 21:00 uur tot zaterdagochtend 6.00 uur. Op zaterdag en zondag zijn de tunnels overdag open.