Armoedefonds

Stichting Armoedefonds is met de gemeente Leidschendam-Voorburg de samenwerking aangegaan.  Zij zijn gestart met het gratis menstruatieproducten beschikbaar te stellen. Dit willen ze doen via laagdrempelige menstruatieproducten uitgiftepunten (Mup’s).

De producten zijn bedoeld voor (jonge) vrouwen die daar niet altijd het geld voor hebben of in nood zitten. Op deze manier willen wij menstruatie armoede in gemeente Leidschendam-Voorburg aanpakken. Het Dorpspunt is hiervoor benaderd en heeft zich als uitgiftelocatie aangemeld.

Er is een assortipakket met maandverband en tampons beschikbaar gesteld. Soort, maat en merk kan elke keer anders zijn. Zodra de producten bijna op zijn mogen we nieuwe producten bestellen. We hebben inmiddels de school erbij betrokken. Voor nu is het materiaal beschikbaar in het invalidetoilet in de Dorpspunt. Daar was ruimte voor het plaatsen van kastjes.  Daar beginnen we en proberen dit uit te breiden.

Het is voor hen die krap bij kas zitten, je mag gratis tampons of maandverband meenemen. Neem niet meer dan je nodig hebt. Je mag ook doneren door nieuwe, nog verpakt maandverband of tampons in het kastje te plaatsen.

Een ander initiatief van Stichting armoedefonds is dat samen met Miss Montreal, Metejoor en heel veel andere zangers, groot en klein, een prachtig kerstnummer tot stand gekomen is. Zij hopen dan ook dat Nederland hem massaal gaat beluisteren tijdens de feestdagen. Jij kunt daarbij helpen.

Stream en deel de kersthit op het werk, op school tijdens de kerstviering of beluister hem thuis op de bank. Bedenk hoe jij kan helpen om de kersthit tot een mega succes te maken. De opbrengst van de streams komt geheel ten goede aan het Armoedefonds. Nu weet je helemaal waarvoor je dit doet.

Stichting Armoedefonds

en Petra Oliehoek– van Es