Halloooo lieve kinderen,

Hoe gaat het met jullie?

Gelukkig heb ik nog net een bezoekje kunnen brengen aan Annie, Keesje, opa en oma!

Natuurlijk hadden ze weer heel veel te vertellen, maar ik kon niet al te lang blijven, want zoals iedereen weet is december, een maand waarin heel veel te doen staat! 

Sinterklaas en de pieten zijn reeds lang terug naar Spanje, maar toch vertelden Annie en Keesje mij dat ze heel veel cadeautjes hebben gekregen en er steeds mee zijn bezig geweest, dat zij helemaal zijn vergeten om naar het vierde  wonder van Jezus te zoeken in de Bijbel! “Dat geeft niet, hoor!” zei ik,  “want  Jezus deed de wonderen toen Hij al een grote man was, maar binnenkort gaan we  Kerstfeest vieren, dan herdenken wij de tijd toen Hij als een kleine baby, op aarde in een stal, in een kribbe werd geboren! In feite was dit al een wonder, maar over de andere wonderen als volwassen mens, praten wij voorlopig even niet!”

“Ja sprak Annie, “Hij kwam op aarde voor ons allemaal! Hij kwam op aarde om de mensen te redden van hun zonden!” “Wat weet je dat goed!” voegde oma eraan toe, die intussen ook mee was komen luisteren. “Okay, maar weet je ook hoe die tijd voor het Kerstfeest heet?” vroeg oma. Neen, dat wisten de kinderen helaas niet. “Nou, dat heet Advent! Dat betekent: “Komst” “Dat wil zeggen dat we wachten op de komst van de Here Jezus!” Zo vertelde oma verder! “In deze periode gaat het niet alleen om de mooie Kerstboom en het lekkere eten, maar wij moeten ons hartje ook klaar maken voor het Kindje Jezus! Dan kan je zo veel prettiger kerst vieren, omdat je een schoon hartje hebt en is het Kindje Jezus ook blij! Heb je ruzie met iemand, maak het weer goed, help anderen die in nood zijn en wees een goed mens! “Nou,” zei Keesje, “ik ga maar gauw kijken met wie ik het goed moet maken?” Toen riep Annie, “Met opa!” Nou jullie snappen wel dat dit een grapje was, waar ze natuurlijk hartelijk om moesten lachen!

“Weten jullie wat ik in de Dorpsketting heb gelezen?” vroeg opa. “ik heb gelezen, dat in deze “Kerstketting”, omdat het over Kerst gaat, dat men wil weten wat je voor jezelf nodig hebt, om jouw Kerstfeest onvergetelijk te maken?” Nou, opa en oma die weten het wel hoor!

Die willen graag met de hele familie, naar de nachtmis en vooraf mooie kerstwensen naar iedereen toesturen en natuurlijk gezellig eten bij de Kerstboom!

Keesje en Annie willen dat ook, maar ’t liefste gaan ze mee naar Kindje Wiegen toe!

Ze vroegen ook aan mij: “En u, wat heeft u het liefst?” “Wel, ik…..ik…ik……,” sprak ik heel geheimzinnig…… “Ik eet liever alle lekkers van de hele, hele tafel, allemaal helemaal zelf op, met de hele Kerstboom erbij! Ham hamham..!” Nou en lachen wat we moesten, “Hahahahahaaaaa….!” en het hield maar niet op, tot dat ik zei: “Neen hoor, ik wil het zelfde als opa en oma en zing ook graag in de nachtmis in een koor!” Okay Annie, Keesje, oma en opa, sturen jullie het verhaaltje maar naar de Kerstketting en ik wens jullie de allerbeste wensen en tot de volgende keer!

Zeg lieve kinderen, doen jullie dat ook? Nou, Fijn zo, maar eerst even dit:

*Vertel eens wat:

. Waarom was de Here Jezus op aarde gekomen?

. Wat doe je met de Kerstdagen?

*Creatief bezig zijn:

. Knutsel een mooi Kerststalletje van een schoenendoos of wat anders.

*Muziek:

. Tik in op YouTube:

  “Sjok, sjok, liep het ezeltje

  (deel 2: Kerst: complete versie)

. en…………………..We wish  you a merry christmas

  (christmas song for kids with lyrics )

Dat was het! Zo kunnen jullie je Engelse taal ook even oppoetsen!

Okay, Ook ik wens jullie het allerbeste toe, blijf bidden voor de vrede en……

Zalig en Prettig Kerstfeest en een heel Gelukkig Nieuwjaar!

Veel liefs, Olivia, (voorleesjuf)