Jetty’s  – feestdagen – eettafel

Allereerst voor alle lezers van de Dorpsketting alsnog de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Officieel mag het wel niet meer, maar on-officieel mag het wat mij betreft het hele jaar. Wij hopen dat iedereen hele fijne, warme dagen heeft gehad met ieder die hen lief is om hen heen.

Hoewel Petra in de vorige Dorpsketting al een prachtig verslag heeft geschreven wil ik jullie mijn beleving van de laatste Jetty’s eettafel niet onthouden.

De kerstdagen waren voorbij en Oud en Nieuw stond voor de deur. Vrijdag 29 december was het weer tijd voor Jetty’s eettafel, de aankomende jaarwisseling moet toch gevierd worden dus er was een speciaal tintje aan Jetty’s eettafel gegeven.

Bij binnenkomst kwamen we al meteen goed in de stemming door de hartelijke ontvangst met, niet geheel onbelangrijk, een glas prosecco en gezellige muziek van Piet Noordzij met zijn band.

De zaal was prachtig aangekleed, heel sfeervol, diverse kerstbomen met lichtjes, de ramen geblindeerd en allerlei heerlijke etensgeuren kwamen ons al tegemoet. De vroege vogels konden rustig hun plekje opzoeken en genieten van de live muziek, in één woord geweldig. Piet doet dit al vele jaren en voor deze gelegenheid was de band wat uitgebreid met collega muzikanten en zangeressen.

Precies om drie uur begon het feest. We werden welkom geheten door Petra, er werd uitgelegd hoe de middag een beetje zou gaan verlopen en dat ondanks wat onvoorziene omstandigheden, zoals ziekte van één van de koks, toch alles gelukt was om op tijd alle hapjes af te krijgen.

Ook werden de sponsoren bedankt want voor € 7,50 was het onmogelijk om zoveel lekkers te maken waar ze in een duur restaurant nog een puntje aan kunnen zuigen.

Er hadden zich 70 mensen aangemeld, die volgens mij ook allemaal waren gekomen, 10 mensen van de band en ook nog 10 vrijwilligers dus het was een volle bak. De vrijwilligers liepen zich de benen uit hun lijf om ons elke keer van iets lekkers te voorzien, van een heerlijk pompoen/wortelsoepje, een mini pizzaatje, slaatje, poffertjes met cranberrysaus, een stukje eend, een witlof schuitje gevuld met van alles en ik zal ongetwijfeld nog wel iets vergeten zijn. Ook de drankjes, wijntjes en advocaatjes vonden gretig aftrek.

De muziek nodigde uit tot dansen en al snel verscheen het eerste paar op de dansvloer. En het spreekwoord zegt, als er één schaap over de dam is volgen er meer, heel toepasselijk in deze tijd, en al snel was de dansvloer overvol. Wat zag dat er gezellig uit voor de niet dansers, na elk nummer kregen zowel de band als de dansparen een daverend applaus!

Rond de klok van kwart voor 6 kwam het klapstuk van de middag uit de keuken, versgebakken oliebollen en appelflappen van onze eigen bakker Jan Havik. Voor deze gelegenheid mocht hij de keuken van de Hoge Brug van Ron Verhagen gebruiken en volgens Jan ging dat dan ook als een trein. Hij had nog nooit in zo’n korte tijd zoveel oliebollen en appelflappen gebakken. Ze waren dan ook weer ouderwets lekker en iedereen was aan het smullen. Jan en Ron, bedankt!!

Rond de klok van 6 hield Petra een afscheidswoordje, met nogmaals dank aan iedereen die deze middag mogelijk heeft gemaakt. Ook ik mocht weer meegenieten en ik weet niet wat ik leuker vond, het heerlijke eten of het gezicht van al die mensen die zo aan het genieten waren. Ook dat was een feestje om te zien. Daarna was het toch echt afgelopen en met volle buikjes en een warm gevoel togen we allen weer huiswaarts. Bijgaand nog een paar foto’s om na te genieten en wie weet tot eind 2024!

Agnes Hofstede