Van Velsen Rally Sport nog in de race

     voor podiumplek in Dakar

Tussen Kerst en Oud en Nieuw zijn Bart Versteegen en Marco Siemons met de assistentietruck en de rallytruck afgereisd naar Menton, waar zij Aad van Velsen, Michel van Velsen,  Rachel van Lier, Arie Verhagen en Kees Vis op vrijdag weer aantroffen.

Na de administratieve checks en de technische keuringen was op 30 december de    showstart van de Africa Eco Race in Monaco.

Op oudejaarsdag is alles verscheept naar Marokko om daar vanaf 2 januari echt aan de race te beginnen.

Inmiddels zijn we een week verder en hebben de eerste vijf etappes plaats gevonden en heeft ons team wisselende successen geboekt.

De eerste etappe was een korte, snelle etappe waar goed kijken en navigeren één van de belangrijkste punten was. De meeste teams hebben moeten    zoeken, zo ook ons team. Dit heeft wel wat tijd gekost. Het onderhoud aan de truck, waarvan men in eerste instantie dacht dat dit meeviel, bleek achteraf toch niet zo te zijn. Onze monteurs Bart en Arie hebben bij -3 graden een nacht door gesleuteld aan de truck.

Dit werd in etappe twee beloond met een eerste etappe overwinning! Helaas hadden de monteurs weer een flinke klus, er was een veerblad gebroken.

De derde etappe heeft onze racecrew, Aad, Marco en Michel, veel tijd gekost. Tot twee keer toe hebben zij de rallytruck uit moeten graven, dit kostte hen twee uur tijd. Hierdoor kwamen ze op de derde plek binnen.

Deze nacht hebben de monteurs weer een nachtje doorgewerkt om de rallytruck weer tip top klaar te zetten.

En zij werden beloond met weer een etappe overwinning!                                                         

                                                             foto’s: Rally Cool / Alessio Corradini

In de vijfde etappe heeft Aad het gaspedaal zo diep mogelijk ingetrapt. Met een gemiddelde snelheid van 117km/u over een lengte van 400km was de snelheid net niet hoog genoeg om de concurrentie voor te zijn…

Op dit moment is het zondag, rustdag. Wij noemen dit klusdag omdat ons team dan allerlei klusjes aan de trucks doen die zij even hebben uitgesteld of extra nodig vinden. Het team gaat zich voorbereiden op het tweede gedeelte van de rally, de duinen van Mauritanië. Dit gedeelte is altijd Aad zijn favoriet. Op dit moment staat ons team als tweede in het truckklassement op een achterstand van 1 uur en 22 minuten op de nummer één Tomas Tomecek. Wel hebben ze een voorsprong op nummer drie, Cedric Feryn (BE), van 1 uur en 47 minuten.

Volg ons team op Facebook of Instagram!

Bij een podiumplek bij Lac Rose in Dakar, zal er een thuiskomavond georganiseerd worden in De Bles te Stompwijk op dinsdag 16 januari vanaf 20.00 uur (consumpties voor eigen rekening). Check ons facebook/instagram voor het laatste nieuws hierover!

Nicoline van Velsen, Stichting van Velsen Rally Sport