De nationale voorleesdagen

De nationale voorleesdagen waren van 24 januari t/m 3 februari, daar hebben de leerlingen van de Maerten van den Veldeschool volop aan meegedaan. Lezen staat sowieso al vaak op het programma, maar deze week verliep het op een bijzondere manier. Het leek wel een feestje! Niet de leerkracht die voorlas maar we hadden vooral veel oma’s en ouders. Zij hadden vaak zelf al hun favoriete boek meegenomen. In kleine groepjes of voor de hele klas werd er voorgelezen. Alsof je, voor even, in een nieuw avontuur beland was. Ook de juffen van de bibliotheek hadden een spannend boek uitgekozen en voorgelezen.

We zagen heel trotse kinderen omdat hun oma/ouder mee was en de oma’s/ouders waren zeker ook even trots. Kortom; het was een feestje. En dat feestje hoeft niet na deze week afgelopen te zijn, lezen kun je gelukkig overal doen en de bibliotheek is heel dichtbij en toegankelijk.

Conny Hilgersom