Marathonschaatsen

Op zondag 3 maart werd in Leeuwarden op het ijs van de Elfstedenhal de finale van het marathon seizoen 2023/2024 verreden.

Bij de vrouwen won natuurlijk Irene Schouten de wedstrijd voor Esther Kiel en Elsemieke van Maren. Irene won niet de cup door het missen van een aantal wedstrijden. Ze  was overigens zeer succes vol bij Internationale wedstrijden. Esther Kiel werd 2e in de finale voor Elsemieke van Maren. Elsemieke won wel de cup seizoen 2023/2024, 2e Esther Kiel en 3e Irene Schouten.

Bij de  mannen won zo als gewoonlijk Harm Visser voor Luc ter Haar en Bart Hoolwerf. Harm Visser won met overmacht de cup. Deze nog jonge knul van de Jumbo Ploeg is ongenaakbaar in de laatste fase van de wedstrijden niemand kan hem volgen. Hij won met 350 punten, op de tweede plaats Luc ter Haar ook geen pannenkoek had 245 punten en 3e good old Sjoerd den Hertog 3e met 224 punten.

Sportchalet Viehhofen was niet in vorm bij de laatste wedstrijd. Timo Verkaaik stop na 17 jaar A peloton met schaatsen. Ook Willem Hoolwerf van de ploeg stopt.  Ook de ploeg SportChalet stopt. 2 rijders hebben inmiddels een nieuwe ploeg gevonden.

Aad de Haas