Hallo lieve kinderen, alles goed met jullie?

Hier bij mij, gaat het z’n gangetje en bij Annie en Keesje ook! Zeg, in ons vorig Bijbelpraatje, heb ik gesproken over het maken van een gebedshoekje of een stiltehoekje. Is het jullie wel gelukt of niet? Vertel maar in het rubriekje: ” Vertel eens wat hoe het is geweest? Het is Annie en Keesje goed gelukt hoor!

Ze hebben in een zijkamertje, een plekje kunnen vrij maken voor hun gebedshoekje. Daar hebben zij een tafeltje en een paar stoeltjes erbij neer gezet en oma heeft er een gordijntje voor opgehangen. Een paar kinderbijbels op de tafel, klein vaasje met bloemetjes erbij en…….klaar is het gebedshoekje! Klein en gezellig! Oma en opa, die bidden dagelijks eerbiedig mee met Annie en Keesje! Intussen hebben ze met z’n allen, ook bij mama en papa thuis een gebedshoekje gemaakt! Die is veel groter, omdat er daar meer ruimte is!

Wie in een piep klein huisje woont, kan ook in een hoekje van de slaapkamer, zo’n plekje maken. Het is het uitzoeken en proberen waard!

Annie en Keesje blijven bidden en dat is zo mooi! Eigenlijk, kan je overal bidden, met of zonder hoekje, maar zo’n plekje maakt dat jij  beter met God kan praten en je concentreren, zonder dat andere dingen jou storen! Ook ik heb een gebedshoekje hoor en bid samen met mijn lieve mensen thuis, of soms alleen! Het is goed als alle mensen mee zouden blijven bidden, want je hoeft maar om je heen te kijken, of de tv aan te zetten, dan kun je zien hoe hard nodig of dat is om te blijven bidden,  voor alles en iedereen, maar eveneens voor jezelf! Laten wij God blijven danken en eren, maar ook tegelijkertijd blijven bidden, bidden, bidden, voor de  vrede van de wereld!

O, daar komt Keesje aan gerend en ik hoor hem  roepen: “Olivia, Olivia, wanneer is het Palmzondag?” “Nog even geduld mijn jongen! Deze week nog afwachten en als het zondag 24 maart is, dan vieren wij Palmpasen!” “Hoi, hoi, hoi!” roept Keesje,  “dan kan ik een Palmpaasstok maken!”  Annie hoort dat en komt eveneens hijgend aangesneld terwijl zij roept: “ik ook, ik ook!”

“Kom, kom, kom, laten we eerst rustig gaan zitten en eerst over Palmpasen praten, alvorens Palmpaasstokken te gaan maken!” sprak ik bedaard! “Wat is Palmzondag nu eigenlijk?” vroeg ik aan hen, maar voor dat zij konden antwoorden kwamen opa en oma aangelopen met palmtakken en stokken in de hand.  Nou, ik zag het al! verder hoefde ik niets te vertellen, want je kon duidelijk zien, dat opa en oma een plannetje in hun hoofdje hadden! “Weet je wat opa,”  zei ik,  “voor dat u uw  plannetje uitvoert, kunnen Annie en Keesje eerst het verhaal over Palmzondag  opzoeken in de Bijbel, toen Jezus op een ezel reed in Jeruzalem, terwijl de mensen met palmtakken zwaaiden en Hosanna, Hosanna zongen!” “Goed idee, goed idee!” zei opa lachend! Oma vulde aan met: “zoek maar bij de Evangelist Mattheus, hoofdstuk 21, vers 1 tot  11. Er zijn nog meer verhalen hierover hoor, maar begin alvast hiermee! Daarna gaan we nog meer materiaal zoeken, om palmpaasstokken te maken!” Hoeraaaaaaaaa, juichten die twee deugnieten en verdwenen meteen in hun gebedshoekje, om de opdracht uit te  voeren!

Zeg lieve kinderen, gaan jullie dat ook doen? Dat is fijn zeg, maar eerst even dit:

Vertel eens wat:

*    Wat had je allemaal nodig voor het maken van een gebedshoekje?

*    Lukt het vasten wel? 

*    Wat doe je wel en wat doe je niet om zo goed mogelijk te kunnen vasten?

Creatief bezig zijn:

*    Doe ook mee met het maken en versieren van palmpaasstokken.

*    Ga op zoek naar palmtakken ofwel takjes van de Buxus en neem die op donderdagavond mee naar het Dorpshuis.

*    Maak alvast een ontwerp, zoals jij jouw stok eruit zou willen laten zien. Dan kan je meteen aan de slag in het Dorpshuis, op donderdagavond  21 maart.

  In “De- Lentekriebels-Ketting” van11-03-2024, kun je meer hierover lezen!

* Weet je al wie je blij zal maken met jouw Palmpaasstok? 

* Hoe staat het met jullie knutselwerkjes voor juf Yvonne, die met pensioen gaat? 28 Maart, dan is het zover! Dus als je nog niets hebt gemaakt, kan dat nog heel snel!

Muziek:

* Vandaag heb ik twee liedjes voor jullie, nl: Een bidliedje en een Palmpaas liedje.

Tik in op YouTube:

Nederland zingt: Lees je Bijbel, bid elke dag.

  YouTube-Nederland zingt ( EO ) 14 sept. 2017     

Volgend liedje is:       

Hosanna, Hosanna – Elly en Rikkert

  Evangelische Gemeente Harderwijk

Ja lieve kinderen, dat was het dan weer! Ik wens jullie heel veel succes met het zoeken naar  het verhaal en veel plezier met het maken van de palmpaasstokken en dat jullie op Palmzondag, mensen hiermee echt blij kunnen maken!

Gods zegen allemaal!

Veel liefs, Olivia (voorleesjuf)