Gemeente Nieuwsflits

Kom zwerfafval prikken bij u in de buurt

Komt u zaterdag 23 maart ook zwerfafval prikken tijdens de Landelijke Opschoondag? Er zijn meer dan 85 initiatieven in Leidschendam-Voorburg waar u kunt helpen, ook in uw buurt! Heeft u nog een afvalprikker nodig? Stuur een berichtje via lv.nl/contact met daarin hoeveel prikkers u nodig heeft, dan hoort waar u ze kunt ophalen (zolang de voorraad strekt).

Vervang tegels door groen en bestel de TegelTaxi

Heeft u tegels in uw voor-, achter- of geveltuin door planten of ander groen vervangen? Bestel dan de TegelTaxi! Die haalt uw oude tegels gratis bij u op, makkelijk toch? U kunt hem bestellen vanaf 21 maart.

Zoetermeerse Meerpolder: klaar voor de weidevogels

De Zoetermeerse Meerpolder is klaar voor de weidevogels! Het nieuwe vogelkijkscherm is afgelopen vrijdag officieel in gebruik genomen. Naast de ‘succesvolle Nieuwe Driemanspolder’, is dit een nieuwe aanwinst in het Duin Horst Weide gebied. Kom ook naar de Meerpolder en geniet van natuurwandelingen en de weidevogels.

Cameratoezicht Fluitpolderplein verlengd

In februari 2023 zijn camera’s geplaatst op het Fluitpolderplein omdat omwonenden overlast ervoeren van een jeugdgroep. Door het cameratoezicht is er een afname van de overlast. Om deze preventieve werking te houden is besloten het cameratoezicht met een jaar tot februari 2025 te verlengen. De politie kan de camerabeelden bekijken als er een incident plaatsvindt.