Kerkberichten

Informatie Vormsel 2024

Op zaterdag 9 november 2024 zal het Vormsel worden toegediend. We zullen binnenkort beginnen met de voorbereidingen voor deze grote dag en nodigen leerlingen uit groep 8 uit om zich aan te melden! Bisschop Mgr. J.H.J. van den Hende heeft, onder voorbehoud, toegezegd om in de parochie van de HH. Petrus en Paulus in Leiden het Vormsel te komen toedienen.


Wat is het Vormsel?

De Heilige Geest wordt ook wel de Helper genoemd. Hij helpt ons te groeien in ons geloof en daarvan te getuigen in onze daden en woorden. We geloven dat we de Heilige Geest in het Vormsel mogen ontvangen. De voorbereidende bijeenkomsten zijn erop gericht om de Heilige Geest beter te leren kennen.


Voorbereidingen voor en na de zomervakantie

Voor de zomervakantie plannen wij 4 bijeenkomsten. Op zaterdag 18 mei is er een speciale bijeenkomst waarin we afreizen naar Rotterdam om daar bij de Vuurdoop aanwezig te zijn. Dat is een inspirerende ochtend met de bisschop in de kathedraal van Rotterdam. Na de zomer plannen wij nog 3 bijeenkomsten, een voorbereidingsdag samen met de andere vormelingen uit de regio Leiden en een oefenavond.


Informatie opgave

Opgeven voor het Vormsel liefst vóór 27 maart bij Paula van den Bosch (paula.vandenbosch@gmail.com, tel 06.34776981).

Er is een informatieavond voor ouders via Zoom op maandag 8 april van 20.00-21.00 uur.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Marianne Turk

(marianneturk2016@gmail.com of tel. 06 30627336)

Goede Vrijdag Kruisweg

Komende vrijdag is het Goede Vrijdag. De dag dat we het lijden en sterven van Jezus herdenken.
Om 15.00 uur lopen we in de kerk de Kruisweg.
We denken aan het lijden van Jezus, maar meer nog aan het lijden van heel veel mensen in de wereld. Ook in onze tijd. Soms ver weg, maar soms ook heel dichtbij. U bent van harte welkom om hier bij te zijn en/of mee te lopen.

De personen die deelnemen aan Jetty’s eettafel kunnen daar vandaan meteen door naar de kerk.