Toerclub Stompwijk

Na weer een schitterende zaterdag was het op zondag iets minder warm en ook wat minder druk als vorige week. Zo’n 60 fietsers verschenen aan het vertrek bij de sporthal. De A1 miste een aantal mannen die op zaterdag de Amstel Gold Race hadden gereden, maar 1 van hen was er gewoon toch bij. Zo gingen we met 10 man richting Papekop. Met de wind in de rug schoot dat lekker op. De Dijketelg in Papekop staat nog niet zo lang op de kalender en kenden wij als een beetje oubollig, met kleedjes op tafel en muziek uit grootmoeders tijd. Maar sinds afgelopen najaar is er een nieuwe eigenaar die de boel eens flink onder handen heeft genomen. Het heeft nu een mooie, moderne uitstraling met een fris interieur. We zaten lekker in de serre en zagen dat een flinke groep van Swift op het terras plaatsnam. Dat vonden wij toch wat te fris. De A2 en het groepje van Nico voegden zich bij ons, maar de A3 hebben we gemist. Zij bleken een andere koffiestop bezocht te hebben. Voor de terugweg hadden we de wind vaak op kop, maar iedereen was inmiddels warmgedraaid, dus dat was geen probleem. Eenmaal terug in Stompwijk hadden we weer ruim 90km achter de rug en konden thuis gaan genieten van een spannende Amstel Gold Race bij de profs.

Arno van Rijn

De C1

Het is nog steeds een frisse en koude zondag om te gaan fietsen, zo rond de 13°. Voor ons nog geen korte broek hoor! Er waren wat afmeldingen, dus ons groepje telde maar 6 fiets-liefhebbers. De C1 en de C2 gaan naar de koffietent in het Rietveld, Klein Giethoorn. Dan moet er een flink ommetje gemaakt worden om aan de kilometers te komen. Via Zoetermeer naar Benthuizen en het Bentwoud. Het wordt al druk op de weg en het Bentwoud is dan een populair gebied om te lopen, fietsen of je hond uit te laten. In Boskoop fietsen we veel langs mooie kwekerijen en bloeiende tuinen. Rond half 11 komen we bij de koffietent aan. De eigenaren hebben afgelopen winter het oude gebouw gesloopt. We staan nu voor de vernieuwde locatie, maar tot onze verrassing staat het hele terrein er omheen vol met allerlei fietsen, merendeel racefietsen. De C2 ging net naar binnen, waar het ook al aardig vol lijkt. Zo ook het terras aan het water. Waar komen die wielerfanaten allemaal vandaan? Geen idee, maar wij besluiten een andere koffietent op te zoeken. Want voordat wij aan de beurt zijn kan wel eens lang duren. Jammer, maar volgende keer beter.

We gaan kijken of de Theetuin `t Woutje iets verderop open is en ja hoor, we hebben mazzel. Mooi, want we waren wel aan een bakkie toe. Het is een aparte koffietent. Er hangt en staat van alles uit vroegere tijden, vintage en andere bijzondere dingen uit grootmoeders tijd, veel nostalgie. Ook leuk als iemand van onze groep er nog nooit geweest blijkt te zijn en haar ogen uitkijkt! Voor de terugweg nog even buffelen via het Ruilverkavelingsgebied met zijn bloeiende koolzaad, en met Corrie op kop, komen we iets na 12.00 uur thuis met 45 km. op de teller.

Annie van Rijn