Gemeente nieuwsflits

N14 – afsluiting Parktunnel

Rijkswaterstaat sluit de Parktunnel van zondag 14 april 21:00 uur tot zaterdag 27 april 6:00 uur voor verkeer vanaf Den Haag naar de A4. De werkzaamheden vinden doordeweeks (dag en nacht) plaats. Op zaterdag en zondag zijn alle tunnels open. Houd doordeweeks rekening met vertraging. Vermijd de spits, werk als het kan thuis en maak gebruik van het openbaar vervoer of de fiets.

Gemeente aan de slag voor natuur en klimaat

De gemeente werkt aan een groener en waterbestendiger Leidschendam, Stompwijk en Voorburg en wil ook de biodiversiteit versterken. Dat is nodig om de omgeving beter voor te bereiden op het klimaat dat verandert. Voorburg heeft er inmiddels enkele nieuwe plantvakken bij. Ook in Leidschendam en Stompwijk gaat de gemeente dit jaar aan de slag.

Tuinmetamorfosewedstrijd Groei & Bloei

Heeft u plannen om van (een deel van) uw voor- of achtertuin of op uw oprit een groene oase te maken? Doe dan mee met de Tuinmetamorfosewedstrijd van Groei & Bloei en maak kans op leuke prijzen! Meedoen kan tot 15 oktober. 

Aandacht voor opritten en parkeerplaatsen 

Dit jaar vraagt Groei & Bloei speciale aandacht voor het vergroenen van opritten en parkeerplaatsen. Bij deze vergeten plekken kunt u de aaneengesloten tegels bijvoorbeeld vervangen door open structuren.

Handige tips

Tuintegels over? Bestel de TegelTaxi! Die komt de tegels gratis bij u ophalen

Een paar tegels eruit en planten erin, is al een goed begin. Tips om uw voor-, achter- of geveltuin, oprit, balkon of dak(terras) te vergroenen staan op de website Aan de slag voor natuur en klimaat

Meer informatie

Groei & Bloei Leidschendam e.o. organiseert de Tuinmetamorfose­wedstrijd in samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg en Operatie Steenbreek. Meer informatie leest u op de website van Groei & Bloei.