Administratiekantoor Van Boheemen bestaat 25 jaar!

Deze week bestaat Administratiekantoor Van Boheemen 25 jaar en daarom is het hoog tijd voor een interview met Jolanda van Boheemen.

Vertel eens, hoe is het idee ontstaan om zelf een administratiekantoor te beginnen?

Ik wilde altijd al ondernemer worden en nadat mijn dochter Sanne was geboren, wist ik het zeker. Ik ben toen nog maar één dag naar kantoor gegaan en heb daarna meteen opgezegd. Ik wilde de vrijheid hebben om mijn eigen tijd in te delen en werk te hebben dat ik kon combineren met een jong gezin. De zolderkamer van ons huis aan het Speenkruidpad in Zoeterwoude hebben we verbouwd tot kantoor. Deze werd al snel te klein, waarna we in 2002 ons huis aan de Doctor van Noortstraat in Stompwijk kochten. Het souterrain konden we mooi ombouwen tot kantoor zodat werk en privé goed gecombineerd konden worden. Na de verhuizing werd in 2003 het kantoor uitgebreid met het eerste personeelslid en ondertussen bestaat het team uit zes leden.

En dat zijn allemaal dames zie ik, zit daar soms nog een idee achter?
Nee hoor, dat is zo natuurlijk gegroeid en nu ons ‘unique selling point’ geworden dus het bevalt ons goed.

Wat motiveert jou na 25 jaar nog steeds aan dit werk?

Ik vind boekhouden gewoon heel leuk, al snappen andere mensen dat vaak niet. Het is het sociale karakter van dit werk in combinatie met werken met cijfers. Ik hou van het praatje aan de deur en ik wil graag mensen helpen hun financiën op orde te brengen, want als dit goed geregeld is dan help je mensen echt een stukje verder. Met mijn vaste klanten loop ik al vele jaren mee en zo bouw je echt een band op.

En dan is mijn vervolgvraag natuurlijk; wat is er minder leuk aan je werk?
Tja, dat het belastingstelsel continu verandert maakt het onnodig ingewikkeld. Ook dat er getreuzeld wordt bij nieuwe wetgeving zorgt voor onzekerheid waardoor je niet kunt anticiperen op nieuwe ontwikkelingen.

Heb je dromen voor de toekomst van het kantoor waar jij naar uitkijkt?
Mijn dochter Sanne werkt nu al een aantal dagen hier op kantoor en ik wil graag samen met haar verder bouwen aan een mooie toekomst. Belangrijk voor ons beiden is het persoonlijk contact want er komen nog steeds klanten bij ons langs met gewoon een schoenendoos vol bonnetjes en dat verwerken wij dan weer digitaal.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ja, ik geef graag de beurt door aan een andere Stompwijkse ondernemer die ook bijna 25 jaar in het vak zit en dat is Tom Janson. Zijn schildersbedrijf is ook een echt familiebedrijf want zijn zoon Ivan zit ook in het bedrijf. In juni hebben zij dus net als wij wat te vieren.