Gemeente Nieuwsflits

Kijk wanneer uw wijk aardgasvrij wordt 

De overheid heeft besloten om in 2050 geen aardgas meer te gebruiken, zodat er bijna geen CO2 meer vrijkomt. Ook Leidschendam-Voorburg gaat hierin mee. Wilt u weten wanneer uw wijk aan de beurt is om over te gaan op ‘schone energie’? Op een vernieuwde webpagina kunt u zien wanneer de gemeente start met het proces naar een aardgasvrije wijk. 

N14 – afsluiting Vliettunnel 

Rijkswaterstaat sluit de Vliettunnel van zondag 28 april 21:00 uur tot zaterdag 18 mei 6:00 uur voor verkeer vanaf Den Haag naar de A4. De werkzaamheden vinden doordeweeks (dag en nacht) plaats. Op zaterdag en zondag zijn alle tunnels open. Houd doordeweeks rekening met vertraging. Vermijd de spits, werk als het kan thuis en maak gebruik van het openbaar vervoer of de fiets.

Breng uw klein chemisch afval naar de KCA-wagen 

Heeft u batterijen, spaarlampen, accu’s, verf, frituurvet of medicijnen in huis die u weg wilt gooien? Dit is klein chemisch afval (KCA) en bevat stoffen die schadelijk zijn voor gezondheid en milieu. Voorkom dat deze producten in het huisvuil terechtkomen en breng ze naar de KCA-wagen. Op 18 mei staat de wagen van 14:00 tot 15:30 bij het tankstation op de Meerlaan.

Klimaatexamen: doe mee! 

Doe op 17 mei om 15:00 uur samen met wethouder Duurzaamheid Marcel Belt en klimaatburgemeester Arjan Vermeulen mee aan het Klimaatexamen in ‘Huize Swaensteijn’ in Voorburg. Organisatie is in handen van het Ministerie van de Toekomst. Het Klimaatexamen is bedoeld om de urgentie rondom klimaatverandering onder de aandacht te brengen. Het geeft inzicht in de oorzaken, de gevolgen en welke oplossingen er zijn. Wees er snel bij; in huize Swaensteyn zijn slechts 35 plekken beschikbaar. U kunt ook online meedoen.