Stompwijkers ook welkom op nieuwe padelbanen ZTPC

De Tennisclub in Zoeterwoude breidt in alle opzichten uit: zowel in naam als op de baan. De vereniging heet tegenwoordig ZTPC, de Zoeterwoudse Tennis- en Padel Club, die binnenkort nieuwe padelbanen in gebruik neemt. Dit is voor Stompwijkse sportievelingen ook interessant. Deze betrekkelijk nieuwe sport is enorm in opmars.

Liefhebbers kunnen het proberen en later wellicht ook lid worden van de ZTPC. Om en nabij één op de vier leden van de ZTPC komt uit Stompwijk. Inderdaad, een substantieel deel dat wat ons betreft nog kan groeien.

De prachtige nieuwe padelbanen van ZTPC zijn gevestigd op sportpark De Haasbroek in Zoeterwoude-dorp op de plek, waar voorheen het handbalveld was. De officiële opening is in het weekeinde van 24, 25 en 26 mei a.s. Op deze drie dagen kan iedereen een kijkje komen nemen en ook een balletje slaan. Zo kun je zelf ervaren waarom padel de snelst groeiende sport van Nederland is.

Vrijdagmiddag 24 mei is de officiële opening voor genodigden. Van 17.00 tot 19.00u wordt  iedereen die een handje heeft geholpen bij de voorbereiding en totstandkoming van de banen uitgenodigd. Met elkaar heffen we dan het glas op de eerste bal die geslagen wordt.

Zaterdag 25 mei is het de beurt aan alle (jeugd)leden en aspirant-leden voor de instuifmiddag; iedereen kan dan een balletje komen slaan. Van 12.00 tot 13.00 uur kan de jeugd met elkaar padellen en daarna kunnen van 13.00 tot 17.00 de volwassenen de banen en het spel uitproberen. Die avond volgt nog een openingsfeest voor alle ZTPC-leden met als thema ‘Vintage Vibes’.

Zondag 26 mei kunnen álle Zoeterwoudenaars en Stompwijkers en andere belangstellenden een balletje komen slaan. Van 12.00 tot 16.00u is er ook dan weer een instuif, dus vooraf aanmelden is niet nodig. Voor rackets en ballen wordt gezorgd.

Alle informatie over padel in Zoeterwoude staat op www.ztpc.nl

Jan Jansen en Tobias van Klink, Padelcommissie ZTPC