Koningsdag 2024 Dorpspunt Stompwijk

De dag begon zaterdag al vroeg voor de commissie, de weersvoorspellingen waren gedurende de dag zo wisselvallig dat we hebben besloten om naar binnen te gaan en gelukkig konden we hiervoor gebruik maken van de school dus dank daarvoor! De fanfare kwam een aubade spelen en de koffie en oranje tompoezen vlogen over de toonbank! Dank Boon’s Dagmarkt voor de sponsoring van deze tompoezen! Zanggroep JOY kwam zingen en zorgde voor een gezellige start van de dag!

Buiten stonden veel mooie versierde fietsen. Ondanks de regen was er een mooie opkomst en gingen we toch voor een ere ronde door het dorp. De kinderen die mee deden kregen een ijsje van de Dames van Akkerlust en ondertussen stond de Poffertjestuin ook zijn bakplaat al op te warmen. De kleedjesmarkt werd gehouden in de school, tevens stonden hier een springkussen, schminkers van de Stichting Opkikker en er konden leuke gekleurde haarplukjes gezet worden.

Om 10.30u begon de magic show van Jeffrey Wijkhuisen. De kinderen konden actief mee doen en er werden veel trucs geshowd.

Om 12.45u hebben we een warming up gedaan met Eva en de kinderen dansten allemaal super leuk mee! De Swingo kon beginnen! Iedereen deed enthousiast mee en er waren prijsjes te winnen als Intertoys bonnen en water speelgoed kadootjes.

Hierna was er een korte pauze en verzorgde Jona v.d. Meer een lekkere lunch voor de crew, ondertussen kwam de band de Spods zich al installeren en warm draaien. Het feest kon beginnen! Er was muziek, de Spods speelde 2 sets en tussendoor zorgde Alfons Belt voor de plaatjes. De bar werd de gehele dag bemand door vrijwilligers waarvoor super veel dank! De biertjes vlogen over de toonbank en we hadden ook nog een rad van fortuin met wat gekke opdrachten gemaakt. De biertjes konden lekker koud staan in de koelbus van Scheria waarvoor ook dank! El bakte patat en snacks voor de lekkere trek, dat was weer smullen! Het weer werd beter en zo stonden er dus ook veel mensen buiten, we zijn blij met deze mooie opkomst en super blij met alle hulp en handjes van de vrijwilligers die kwamen helpen.

De volgende sponsors willen we bedanken want mede dankzij hen konden we deze dag organiseren!

AVS, van der Krogt BV, Peet van Leeuwen, Luiten Foods, Paints&Parts, Timmerbedrijf Martijn van Es, Kesterbouw, Hoveniersbedrijf Janson, Rietdekkersbedrijf Juffermans, Loodgietersbedrijf Marco Faas, Boon’s supermarkt, Harddraverij Nooitgedacht en natuurlijk Vlietwensen!

Dank, dank, dank allemaal!

Wij gaan evalueren en kijken uit naar volgend jaar!

Groeten van de Evenementen commissie Dorpspunt