Open dag Groen & Geluk

Een stralende dag, de zaterdag voor Moederdag, en wat was er overal veel aan de hand. De opening van het seizoen bij de tuinen van Groen& Geluk was ook deze dag gepland ee aan Elly de Waal van de Hobbycirkel en mij was gevraagd of wij een workshop schilderen wilden geven. Dat leek ons wel wat.

Elly had al gauw het idee om emmers en gieters te gaan beschilderen met de restanten verf van het stoelenproject. Vlak na de start stond de tafel al vol met emmers en gieters en werd er volop geschilderd. Wat een creativiteit en wat een fleurig resultaat.

Er was nog veel meer te doen, zoals een rondleiding en uitleg over tuinieren door Theo Duijvestein. De prachtige pentekeningen van Jan van der Sman waren te bewonderen. Iris van Tasty Biotope stond met info en heeft een lezing gegeven over de eetbare tuin. Twee keer een gezellig optreden van Dynamic Voices onder leiding van Marian. IJsjes van Akkerlust. Verkoop van plantjes en spulletjes uit de tuinen.

En trappen op een hometrainer, een smoothie maken, picknicken en een speurtocht doen.

Wendy en Karin stonden namens Stichting Opkikker klaar met schmink om de kinderen naar wens om te toveren. Kortom, eigenlijk te veel om op te noemen.

Zelf ben ik al vaker op deze plek geweest en ik verbaas mij er steeds weer over hoeveel werk er in 2 jaar tijd allemaal verzet is. Van een weiland is het omgetoverd tot een schitterend complex waar door Maarten en Mariska, het bestuur, technische- en activiteitencommissie én de vele vrijwilligers met liefde, maar ook hard gewerkt wordt. En dat is duidelijk te zien, het ziet er allemaal keurig uit.

Op zaterdag zijn ze vanaf nu weer open voor publiek, info www.stichtinggroenengeluk.nl

Het was in ieder geval een topdag en zie je in het dorp een vrolijke gieter of emmer staan, dan is hij vast vandaag gemaakt!

Ria Luiten