60 Jaar Ouderen Soos

60 Jaar Ouderen Soos, dat moet natuurlijk gevierd worden.

Ik woonde net één jaartje in ons mooie dorp Stompwijk, en had natuurlijk helemaal geen tijd voor de bejaardensoos.  Nu, na al die jaren, ben ik blij dat ik er lid van ben geworden. Eerst klaverjassen en later rummikuppen.

We waren al vroeg op het zonnige kerkplein aanwezig, waar iedereen een poosje in de zon bleef staan. We hadden een mooie viering voorgegaan door Marianne Turk. Onze dank daarvoor.

Na de viering konden we met elkaar meerijden naar Hijdra, in Leidschendam. De geur van de koffie, voorzien van lekkere koekjes, kwam ons al tegemoet. 

Na het welkomst woord van de vice-voorzitter kon het feest beginnen.

Daarna een borreltje, één, twee of drie. Ik heb ze niet geteld hoor. Na verloop van tijd kwam het buffet op tafel. Warm of koud, voor ieder wat wils, voorzien van stokbroodjes met kruidenboter of andere sausjes.

Het werd heel gezellig, vooral omdat er rond gelopen werd, om de een of de ander te spreken. Tingeling, ting, ting, de ijswagen werd erbij gehaald en ieder smulde ervan. Het feest naderde het einde en er werd afgesloten met een echt Hollands bakkie koffie of thee.

Hiermee wil ik iedereen die dit georganiseerd heeft bedanken en ik zou zeggen op naar 65 jaar. Daar hoop ik dan ook nog bij te kunnen zijn.

Groetjes, Ria van Dijk