Hallo lieve kinderen,

Daar ben ik weer! Alles goed, fijne dagen en mooie vakantie gehad? Wat hebben we intussen toch heel wat te vieren gehad! Christelijke zowel andere feestdagen, alles door elkaar heen! Noem maar op: Na het Paasfeest, hebben we Koningsdag, Dag van de Arbeid, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag, Hemelvaart, Moederdag, Pinksterfeest en op zondag 26 mei hebben we het feest van de Heilige Drie-eenheid gevierd! (d.w.z.: de drie Goddelijke Personen, die samen hetzelfde zijn: God de Vader, God de Zoon (Jezus) en God de Heilige Geest) Hierover zullen wij het een andere keer hebben.

Verder is het de hele maand mei, Mariamaand. Dan wordt de Heilige Moeder Maria, de hele maand in het ‘zonnetje’ gezet! Vroeger werd er op school, veel aandacht aan besteed, door het plekje waar een Mariabeeldje bleef, extra mooi te versieren met bloemen, papier, kaarsen enzovoorts. Ook moesten we dan de hele maand naar de kerk toe waar er extra Marialiederen werden gezongen en Rozenhoedjes gebeden! In vele kerken vindt dit nog plaats, eveneens in onze prachtige kerk in Stompwijk.

Naast dit alles zijn er steeds weer activiteiten geweest in ons dorp, voor jong en oud! Sla de Dorpsketting maar open, mocht je iets niet weten, nou, dan krijg je zo het nieuws uit de eerste hand! Daarom mijn petje af voor de redactie, die alles keurig weet te verzorgen, plus nog alles op tijd af heeft! Mij zou het niet lukken hoor, want makkelijk is dit werk zeker niet. Ga zo door redactie, u maakt de mensen in Stompwijk en  en daarbuiten heel erg blij!

Zeg lieve kinderen, ik ga nu verder met mijn Pinksterverhaal, want al is het Pinksterfeest al voorbij, toch wil ik er nog wat over zeggen. O, wat hoor ik? Ja ik hoor het goed! Dat is de bel! Even kijken hoor wat er aan de hand is? Zeg, je zou het niet willen geloven! Wie staan daar lachend en zwaaiend voor de deur?  Ja, dat is de hele familie: Annie, Keesje, opa, oma, mama en papa! Blij verrast riep ik uit: “Kom binnen, kom binnen, fijn dat jullie er zijn! Tjonge, tjonge dat is een verrassing! Leuk, leuk, ik had jullie ook willen opzoeken, maar door alle drukke omstandigheden, is het er niet meer van gekomen! Wat willen jullie drinken? Thee, koffie, limo……” Voordat ik verder mijn zin kon afmaken, kwam Annie met een klein pakketje naar me toe en zei: “Dit is voor u!”  “Voor mij? Dank je wel hoor!”  en ik probeerde heel nieuwsgierig het pakje open te maken. Gelukkig zat het niet helemaal met  plakband vast, dus was het in een wip open. “Ach, wat mooi!” riep ik blij uit. “ Dat had je niet moeten doen!” “Kijk,” zei Annie, “omdat het Pinksteren is geweest, heb ik dit voor u meegenomen. Het is een theelichtje van glas, maar niet voor de thee.

Het is speciaal om aan het Licht en Vuur van de Heilige Geest te denken! Het hoeft niet met lucifers te worden aangestoken, want er  zitten baterijtjes in.”

“Kom lieverd, laten wij meteen een leuk plekje voor gaan zoeken,” zei ik heel ontroerd! Ja hoor, het kreeg toen een heel mooi en veilig plekje in de vitrinekast. Zo stonden we met z’n allen naar het flikkerend vlammetje te kijken.

Opa, oma, Keesje, Annie, mama, papa en ik!

Ik zei heel stilletjes”  Dit lichtje doet mij ook denken aan de Vrucht van de Heilige Geest! Weten jullie nog wat daar de bedoeling van is?” “Ja,” riep Keesje opgetogen!” IJverig, begon hij te vertellen: “Toen de Here Jezus naar de hemel ging op Hemelvaartsdag, had Hij gezegd, dat Hij een Helper voor ons zou sturen en dat is de Heilige Geest. Hij kwam met veel lawaai als een stormwind in de gesloten zaal, waar de apostelen zaten te bidden. Net als vurige tongen, dus als een vlam nam de Heilige Geest op ieders hoofd plaats, maar dat deed geen pijn! De vrienden van Jezus waren meteen knap geworden en konden vreemde talen spreken, maar ook verstaan! Ze konden zo de wereld in om over Jezus te vertellen. De Heilige Geest helpt ons eveneens, om ons ook sterk te maken om goed te leven en een goed mens te zijn!

De Vrucht van de Heilige Geest, is niet echt een vrucht die je kan eten, maar je kan wel oefenen met deze 9 delen van de Geestelijke Vrucht! Dat zijn: Liefde, Vrede, Vreugde, Geduld, Vriendelijkheid, Goedheid, Geloof, Zachtmoedigheid en Zelfbeheersing! De Liefde is de grootste!”

“Zo… dat is een applausje waard!” riep iedereen tegelijk, toen Keesje even stil was gebleven. “Bravo, bravo voor Keesje! Weet je wat?” zei ik meteen, “laten wij een kleine pauze houden, dan zullen we later verder praten!”

“Jaaaaaaaaaaaaaa!” riepen zij uitbundig en kwamen al joelend mij achterna, de keuken in!

Nou, lieve kinderen, ook jullie gaan nu ook een kleine pauze houden, maar …..eerst even dit:

Vertel eens wat:

* Hoe is het in de vakantie geweest?

* Moederdag? Wat heb je op deze dag voor haar gedaan?

* Kies een deel van de Vrucht van de Heilige Geest uit en vertel wat je daar bij gaat doen.

Creatief bezig zijn:

* Maak ook een theelichtje, voorzien van batterijtjes. Dat is veiliger! Zo kan je dan ook aan de Vrucht van de Heilige Geest, blijven denken, maar ook oefenen om een goed mens te zijn!

Muziek:

* Tik in op YouTube:

   Ik wens je liefde, blijdschap, vrede. (liedjes van de kinderkerk)

Ja, dat was het weer! Veel plezier, Gods zegen en….. tot de volgende keer!

Veel liefs, Olivia