Stichting Groen en Geluk

Het tuinseizoen is volop in gang.

Stichting Groen en Geluk kijkt terug op een fantastische mei maand.

Hier willen we graag wat over delen.

Koken

Op vrijdag 10 mei organiseerden wij een workshop koken uit de moestuin. Kinderen uit de gehele gemeente Leidschendam- Voorburg konden zich opgeven via Sport en Welzijn (SenW) om mee te doen. Met maar liefst 2 groepen van 20 kinderen gingen we aan de slag met het maken van eierkoeken, broodjes, pesto en kruidenkaas. We gebruikten hiervoor verse eieren en verse kruiden uit de tuinen. Daarnaast konden de kinderen heerlijk spelen. Aan het einde was er een proeverij!

Open dag

Op zaterdag 11 mei was onze open dag. Na flink wat voorbereiding hadden we een mooi programma opgesteld. Dankzij de hulp van vele vrijwilligers, die regelmatig actief zijn bij onze stichting, konden wij alle tafels bezetten. We kijken terug op een prachtige dag met elkaar! Het weer zat ontzettend mee, de opkomst was prachtig en de lezingen en workshops waren goed bezocht.

We hadden fijne muziek en de loterij was geslaagd.

Iedereen bedankt voor de hulp en de aanwezigheid! Op onze website: www.stichtinggroenengeluk.nl is een link met alle foto’s te vinden.

Vrouw Actief

Dinsdagavond 14 mei hadden we Vrouw Actief op bezoek. Maar liefst 48 vrouwen kwamen naar onze stichting toe om verschillende workshops te volgen. Samen met onze enthousiaste vrijwilligers hebben we een mooie avond neergezet met elkaar. Alle vrouwen gingen naar huis met zelfgemaakte crème, lippenbalsem, zeep en een zelf geverfd potje met kruiden. Alle producten hadden hun oorsprong bij onze stichting. Het is zo mooi wat de natuur te geven heeft en wat wij weer mogen gebruiken! De regen verstoorde, gedeeltelijk, onze rondleiding, maar de planten waren wel blij met wat water.

Winkeltje

Wekelijks is onze moestuin kraam geopend, iedere zaterdag van 10 uur tot 14 uur. Wij verkopen verse groenten van de tuinen, verse eieren van onze kippen, handgemaakte producten zoals vegan honing, kaarsen, zeep, balsem en leuke cadeaus. Ook verkopen wij verse en gedroogde kruiden en al wat de tuinen ons brengen.

Kom je ook een keer langs? Iedereen is welkom!

Het is over de brug naar beneden op de dr. van Noortstraat 53a!

Nationale Buitenspeeldag

Op woensdagmiddag  12 juni organiseren wij, samen met Sport en Welzijn Leidschendam, nationale buitenspeeldag van Jantje Beton. Van 13 uur tot 16 uur staat onze weide vol met een stormbaan, buikschuifbanen, spelletjes, voetbal en meer. Alle kinderen zijn welkom! Toegang is gratis.

Voor ouders is er koffie, thee en fris. Neem je vriendjes en vriendinnetjes mee en kom gezellig buiten spelen!