Weer een zeer geslaagde Stompwijkse Popquiz in het Dorpspunt

Afgelopen vrijdag 31 mei was het zover, voor de derde keer streek de Stompwijkse Popquiz neer in de grote zaal van het Dorpspunt. Met 11 deelnemende teams beloofde het weer een mooie muzikale avond te worden, met een zeer spannende strijd om de punten. En niet alleen de top 3 zou met een prijs naar huis gaan, maar ook de nummer een-na-laatst (want laatste worden is niet moeilijk) kon een prijs tegemoet zien.

In de eerste ronde kwamen de steeds korter wordende intro’s, de cryptohits en de achterstevoren gedraaide platen langs. In deze ronde liepen de verschillen niet heel erg op, maar werd er al wel een top, een middenmoot en een in de onderste regionen gecreëerd.

De tweede ronde was gevuld met fragmenten die we in een echoput gegooid hadden, een geniale weerman uit Houston Texas (Weather Adam) die flarden tekst van songs in zijn weerbericht verwerkt en de google translates.

Na deze ronde waren er een drietal teams die voor de winst leken te gaan strijden, maar ook in de onderste regionen was de spanning te snijden en dus beloofde het een belangrijke derde ronde te worden.

In de beslissende ronde speelden we linke soep (fragmenten met 2 nummers door elkaar), verknipt (in 4 delen geknipte refreinen, waarbij naast artiest en titel ook de juiste volgorde geraden moest worden) en rickrolled.

En ook na deze ronde zaten de teams op meerdere punten dicht bij elkaar. De onderste 3 teams zaten binnen 4 punten van elkaar en uiteindelijk ging Leggende Noten er met de een-na-laatste plek vandoor. Daarboven hadden we een middenmoot bestaand de uit 3 teams, met daarboven de strijd om de derde plek met 3 teams die ook weer binnen 4 punten van elkaar stonden. AC Meerlaan en de Popo trokken in deze strijd aan het langste eind en werden derde met 144 punten. En of er nog niet genoeg spanning in de uitslag zat, ook de nummer 1 en 2 verschilden slechts 4 punten, want De Popquiz Idioten werden tweede met 162 punten en We Love PeeWee pakte de eerste plek met 166 punten.

In het najaar hopen we weer terug te komen naar het Dorpspunt en zodra er een datum bekend is zal dit via alle mogelijke kanalen gecommuniceerd worden.

Arjan van Steen