Campagne YouChoose

moet jongeren inspireren om de juiste keuzes te maken

Samen met onder meer politie, Halt, jeugdboa’s en jongerenwerk start de gemeente binnenkort met de campagne YouChoose. Deze campagne stelt jongeren voor een keuze: wil jij indruk maken bij je vrienden door geweld te gebruiken of criminele activiteiten te ondernemen? Of wil je respect krijgen voor je skills? Je hebt altijd een keuze!

Rolmodellen

Nabil Haryouli, internationaal kickbokser/MMA en influencers/dansers Nina & Jellina verbinden zich als ambassadeurs aan de campagne en fungeren als rolmodellen voor de jongeren.

Jij kiest

Burgemeester Vroom: “Verharding in de maatschappij leidt helaas ook tot meer en hevigere incidenten op scholen. Dat is een zorgelijke ontwikkeling in Nederland. De kinderen uit groep 8 van de basisscholen in Leidschendam-Voorburg gaan volgend jaar naar het voortgezet onderwijs, zowel binnen als buiten de gemeente. Ik kan me voorstellen dat deze grote verandering voor hen best spannend kan zijn.

We willen de bewustwording en weerbaarheid vergroten met name onder kinderen uit groep 8 van de 21 basisscholen, en de eerstejaars leerlingen van de 7 middelbare scholen in onze gemeente. Jongeren worden gemotiveerd in de campagne om te ontdekken wat hun talenten zijn en hoe zij deze positief kunnen inzetten en daardoor wegblijven van criminaliteit.”

De aftrap van de YouChoose campagne is op dinsdagmiddag 11 juni om 16:00 uur bij De Tuinkamer. De inloop is vanaf 15:30 uur.

U bent van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn.

Burgemeester Martijn Vroom houdt een openingswoord, verwelkomt de ambassadeurs en geeft het startsein voor de campagne door een QR-code op een stoeptegel te scannen bij De Tuinkamer. Voor jongeren van 11 tot 16 jaar zijn er na de opening workshops gericht op kickboksen door Nabil en het opnemen van TikToks door Nina & Jellina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *