De sleutels in handen

Ruim 30 jaar is er amper gebouwd maar nu wordt er weer een woonwijk(je) van 34 woningen opgeleverd. Een samenwerking tussen Vidomes en Bouwbedrijf Niersman. Vandaag gingen de sleutels over in handen van twee kopers, de rest volgt vanaf nu.

De sleutels wegen zwaar, het staat voor een nieuw tijdperk, maar ook in het teken van afscheid nemen van het huis waarin je geboren bent en later terugkeerde. 55 levensjaren liggen er. Er is troost, zijn zoon gaat op dit prachtige plekje wonen en Aad kan voor de schapen, kippen en eenden blijven zorgen en dat is zijn lust en leven. En toch, het blijft een afscheid, ook al weet je al lang van tevoren dat dit eraan zit te komen. Hoe mooi is het dan, dat je toch in het dorp kunt blijven wonen.

‘De Westeinder is een kleinschalig nieuwbouwproject van in totaal 34 woningen met een groter diversiteit in woningtypen. Zo bevat het project 3 appartementen, 8 beneden boven woningen, 2 twee-onder één kapwoningen en 21 ééngezinswoningen. De woningen voldoen aan de moderne woonwensen. De woningen zijn standaard voorzien van een duurzame bodemwarmtepomp, een goede basisindeling van de woonkamer met open keuken en er is ruimte om lekker veel buiten te zijn. Op het gezellige, autovrije groene plein in het hart van het plan of tussen de uitgestrekte polders met veel groen en water is er alle ruimte om op te groeien, te spelen, te genieten en jezelf te zijn.’ aldus de site van Niersman’.

Ik ben op bezoek bij Aad Janson, hij heeft de Dr. van Noortstraat ingeruild voor de Westeinderweg.

Ik kom er voor het eerst, er zijn nog volop activiteiten buiten. De parkeerplekken zijn nog niet bereikbaar en moeten eerst nog indammen. Voor ieder huis zijn er 2 parkeerplekken beschikbaar. Het huisnummer staat op de parkeerplaats.

Het, nog niet zo groene plein is een gemeenschappelijk stuk grond dat met elkaar verzorgd moet gaan worden. Het maakt een besloten én knusse indruk.

Het huis is energieneutraal, een ventilatiesysteem regelt per kamer de temperatuur. Dit betekent dat je dus eigenlijk niet met open raam mag slapen omdat dan het systeem ontregelt. Er is een warmtepomp met aardverwarming. Een buis/slang gaat 130 meter de grond in en verwarmt daar het water om dit af te geven aan de woning.

Voor de oplevering was er een oponthoud omdat de riolering niet aansloot op het grote riool. Hier is nu een tussenoplossing voor gevonden. Er wordt vanaf de Westeinderpolder aansluiting gezocht op de Dr. van Noortstraat en vandaar de route naar bij het Blesse Paard waar de grote aansluiting naar het grote riool zit. Dit was de reden dat Stompwijk deze week slecht bereikbaar was, met 2 afzettingen.

De woning is nog leeg en kaal en alles klinkt hol, er moet nog een eigen invulling aan gegeven worden om er een echt thuis van te maken. De uitzichten zijn fantastisch en langzaam maar zeker zal het een eigen buurtje worden. Een ieder die zich hier gaat vestigen, wens ik veel woongenot toe.

Petra Oliehoek- van Es

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *