Toerclub Stompwijk

C1

De weersvoorspellingen met regen en harde wind weerhielden een heel aantal roodhemden niet om deze Vaderdag even lekker met elkaar te gaan fietsen. De start van de C1 verliep ietwat chaotisch, maar nadat de groep compleet was werd de vaart er in gezet richting Zoeterwoude via het Hellepad en Cronesteinpark naar de fietspaden langs de A4.

In de Munnikenpolder en langs de hele verdere route was op de gemaaide weilanden de schade van de kletsnatte lente goed te zien. Diepe sporen waar waarschijnlijk wel af en toe een tractor zich heeft vastgereden. De tuintjes daarentegen hebben er volop profijt van; alles bloeit en groeit en is een lust voor het oog.

Over de Koudekerksebrug via een stukkie Rijndijk de polders door naar Hazerswoude, waar we bij Klein Giethoorn als eerste gasten naar binnen stapten voor de welverdiende bakkies pleur. Er werd volop geëvalueerd over de feesten van de dag ervoor in Het Dorpspunt en De Meester; ondergetekende leek bijkans de enige Stompwijkse die daar niet over mee kon praten. Best sneu toch? Afijn, de terugrit kronkelde via Hazerswoude-Dorp, Gelderswoude en de mooie kerkepaden naar Zoeterwoude, ondertussen nog even een hele korte bui trotserend.

Precies om 12 uur was iedereen thuis met op de teller zo’n 45 kilometer. Goed op tijd om in de middag Vaderdag te vieren, Polen-Nederland te kijken, Wielerronde van Zoeterwoude te bezoeken of gewoon lekker onderuit te zakken op de bank. De keuze was reuze.

Lidia van Leeuwen