Jetty’s eettafel

Vrijdag is het de hoogste tijd voor het leukste feestje van de maand. De laatste vrijdag van de maand gaan we gezamenlijk aan tafel om met elkaar het nieuws van de dag door te nemen of wat oude koeien uit de sloot te halen. 

Op het menu staan drie overheerlijke gerechten die met zorg door Denise bij elkaar gezocht zijn en gisteren aan haar familie is voorgezet. Zij zijn de gelukkige proefkonijnen en de recensies waren uitstekend.

Een tipje van de sluier, een frisse courgette soep met bacon kruimels, een gevulde courgette met gehakt, mais, paprika en tomatensalade en een brownie toe.

Een aantal eters zijn op vakantie of hebben een verjaardag of een feestje. We zijn nu met bijna 40 personen. In ieder geval zijn er: Nelly, Tonneke, Lida, Leny, Thea, Greet, Tiny, Quirina, Lien, Jacintha, Ria, Jos, Corry, Rita, Adrie, Piet, Corrie, Lien, Alie, Lenie, Jos, Bram, Riny, Wil, Rini, Nel, Anneke, Ida, Corrie, Lia. Totaal 38 personen.

Wij kijken naar uit. Nog even wat anders, ik ben afgelopen week bij een bijeenkomst geweest aanpak eenzaamheid. Juist in de zomermaanden gaan familie, buren en vrienden misschien wel op vakantie en is het stiller om u heen. Daar hoef je trouwens niet oud voor te zijn en achter de geraniums te zitten. Dat kan ook als alleenstaande moeder, net gescheiden vader of ben je misschien nieuw in het dorp. Kortom wat meer naar elkaar omkijken is altijd goed. Er werd een filmpje gepresenteerd met onder andere als tip. Bied een kop koffie aan, zal ik een boodschapje doen ik ga toch naar het Stadshart. Grote eyeopener voor mij was, dat ik vaak zeg: als ik wat voor je kan doen, zeg je het maar. Dan plaats je de ander in een afhankelijke positie. Dus niet afwachten maar actie ondernemen. En om die reden zit Corrie Welp weer een keer gezellig bij ons aan tafel.

Petra