Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag stonden weer zo’n 45 fietsers fris en fruitig aan de start voor de wekelijkse toertocht. Iets minder dus dan de laatste weken. Misschien zijn de vakanties al begonnen of toch wat angst voor het weer. De voorspellingen waren wellicht een bui, maar die kan ook net ergens anders vallen. De A1 vertrok met 10 man en probeerde op het Klaverblad nog wat glas te ontwijken voordat de route naar Haarzuilens werd ingezet. Deze keer wisten we dat de koffietent op tijd geopend zou zijn, dus dan rij je toch wat geruster die kant op. We reden ook weer de mooie route door de Meije, waar we even oponthoud hadden voor een lekke band. Daarna weer verder door het ruime polderlandschap om na 2 uurtjes in het pittoreske Haarzuilens aan te komen. De A3 zat al op het terras aan de Brink en wij even later ook. Uiteraard werd de voetbal van zaterdagavond uitgebreid besproken en ook de ontwikkelingen in de 1e week van de Tour de France. Voor de terugweg mochten we niet meer te veel omrijden, want we wilden voor de buien weer thuis zijn. Dat lukte vrij goed, want droog terug in Stompwijk aangekomen en met de 1e spetters was iedereen weer thuis.

Arno van Rijn