Stompwijkse Paardendagen 2024 19 juli tot en met 22 juli

Vrijdag 19 juli beginnen de Paardendagen. Het is al jaren een groot festijn georganiseerd rondom de paardensport. Kenmerkend voor deze jaren zijn de gezelligheid en de ontspannen sfeer voor jong en oud, van kinderwagen tot rollator!

Vriidagmiddag wordt er gestart met een klaverjas en rummikupwedstrijd voor senioren

18.30 uur worden de Paardendagen officieel geopend met een optocht door het dorp, bestaande uit fanfare, ruiters en aangespannen paarden. Aansluitend volgt op het terrein het traditionele ringsteken met de aangespannen paarden.

Zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur Stompwijkse Landleven Fair met veel kinderactiviteiten. Op het terrein achter de tribune worden vele stands opgesteld. Een grote diversiteit aan standhouders zullen hun waren en workshops presenteren. Tegelijkertijd wordt op het naastgelegen veld een pony- en paarden springconcours gehouden.

Nieuw op de Stompwijkse Paardendagen: Het Kermis Festival!!

Het Kermis Festival is de nieuwe aanvulling op de steeds populairder wordende Landleven Fair. Door het programma uit te breiden en een afterparty voor de Landleven Fair te organiseren, verwachten we een aantrekkelijke invulling te geven aan het “gaatje”in de programmering van deze Stompwijkse vierdaagse. Het Kermis Festival draait om een ongedwongen samenzijn met een heerlijk (achter)grond muziekje afkomstig van een DJ of van onze coverband. Omdat het grotendeels plaatsvindt tijdens etenstijd zal er ook flink op los gebarbecued gaan worden.

Zondagmiddag aanvang 13.00 Nationale Ponyrennen

Al 43 jaar is dit een ankerpunt tijdens de festiviteiten. Dit evenement kent een hoog reüniegehalte. Menig toeschouwer heeft als deelnemer de ponyrennen meegemaakt. Tussen de omlopen: The Future Guys! Deze indrukwekkende show wordt geheel in Amerikaanse stijl gegeven. De wel bekende stunts uit oude westernfilms en rodeo’s komen tot leven waar je zelf bij bent en laten je het lef van de ruiter en het vertrouwen tussen ruiter en paard zien.

18.30 feestband Joost Mag Het Weten! Deze band heeft maar 1 missie: Het dak moet eraf!!!!

Maandag 22 juli start de kortebaandraverij 13.30 uur!

Totalisator is geopend vanaf 12.30 uur

Maandag zullen de Paardendagen zoals gebruikelijk afgesloten worden door de kortebaandraverij. Een evenement met een rijke geschiedenis want het begon ooit in het jaar 1909.

Daarnaast is een uniek evenement omdat deze wedstrijd nog wordt gelopen op gras. In de loop der jaren zijn alle grasbanen verdwenen maar Stompwijk heeft deze na meer dan een eeuw deze weten te behouden!

We hopen dat het weer geen onaangename verrassingen in petto heeft voor Stompwijk en dat de Stompwijkse kortebaan in al zijn pracht en praal kan plaatsvinden!

Afsluitend licht en geluidshow 23.00 uur

Als afsluiting van De Paardendagen is opnieuw gekozen voor een Pyromusical. Een show waarbij licht en geluid worden samengebracht tot een spectaculair geheel!

Alle avonden in de grote tent muziek van Jan de Discoman en zijn kornuiten!!

We hopen er weer een fantastisch feest van te maken!

Voor meer informatie kunt u onze website www.stompwijksepaardendagen.nl bezoeken.

Bij geleverd fotomateriaal is gemaakt door FotografieCarmen

Namens Nooit Gedacht,

Conny Oliehoek

Tel. 0654368126 mailadres conny.liehoek@eibtechniek.nl