Vlietland: Politieke steun alternatief bouwplan

Gemeenteraadsleden van GroenLinks, PvdA, CDA, SP en D66 hebben hun verbale steun betuigd aan een alternatief plan dat ChristenUnie heeft gelanceerd voor de omstreden bouw van 222 recreatiewoningen in natuur- en recreatiegebied Vlietland. Zij deden dat op een door het Burgerinitiatief Vlietland georganiseerd evenement.

ChristenUnie stelde eerder dit jaar voor de 222 woningen niet in Vlietland doch bij Stompwijk te bouwen. De provincie Zuid-Holland, eigenaar van Vlietland, liet weten het voorstel nader te willen onderzoeken. Ontwikkelaar DLR en Vlietland-pachter RCV hebben de idee afgewezen.

B&W gaven aan dat de provincie het onderzoek dat men kennelijk wil, zelf maar in gang moet zetten.

Na de lancering van de idee van ChristenUnie stelden alle fracties in de gemeenteraad, op VVD na, voor de betrokken partijen om een reactie te vragen. B&W werken al jaren aan een ontwerp bestemmingsplan waardoor de bouw van de 222 woningen als laagbouw mogelijk gemaakt wordt.

VVD en GBLV stellen zich tot nu toe op het standpunt dat de bouw in Vlietland door moet gaan. D66 wil Vlietland zo veel mogelijk groen houden. Echt vastgelegd op de bouw van de woningen heeft men zich niet.

Op het evenement waren ook leden van Provinciale Staten Zuid Holland uit de fracties

GroenLinks, PvdA, BBB, JA21, PvdD, SP, D66, CDA alsmede gemeenteraadsleden uit Voorschoten van GroenLinks en PvdA, zo heeft de organisatie laten weten.

In Leidschendam-Voorburg is de houding van D66 cruciaal bij een stemming voor of tegen het bouwplan in Vlietland. De vijf oppositiepartijen ChristenUnie, GroenLinks, PvdA, CDA en SP hebben 14 van de 35 zetels. D66 heeft er 5. De Statenleden vertegenwoordigen met ChristenUnie 35 van de 55 leden in dit college.