Jan gloeit nog na van trots.

Het is meer dan 4,5 jaar geleden dat de B1 van v.d.Voort Quintus een competi-tiewedstrijd had verloren. Dat zegt genoeg lijkt me.
Jan Moes vertelt dat hij voor het eerst niet zenuwachtig was voor de wedstrijd en goed had geslapen. Want echt hij kan er flink wakker van liggen. Hij had er ver-trouwen in, maar ook de meiden. Anders kunnen zij zich nog weleens tegen een dergelijke wedstrijd opzien. Trainer en speelsters geloofden er deze keer in en dat was te merken. Direct vanaf het begin werd er afstand genomen en is steeds een riante voorsprong aangehouden. Slechts op het laatst kreeg v.d.Voort Quintus weer enige ruimte. Daarentegen gingen er van onze kant nog een flink aantal ballen op de lat of paal.
Het is natuurlijk een leuke binnenkomer van de competitie, want het eerste gewin is kattengespin. En winnen is het doel, want toevallig is v.d.Voort Quintus wel de Nederlands kampioen van vorig jaar. Wings hebben ze geklopt op het strandhandbaltoernooi en Hermes is vorige week tijdens het E.H.C.-handbaltoernooi met 8-3 naar huis gestuurd. Het Nederlands kampioenschap begint weer een beetje te kriebelen. Persoonlijk denk ik dat het sportkamp in de laatste week van de vakantie hier ook debet aan was. De meiden hebben drie dagen op het sport-park Haasbroek getraind, gelachen, gezwommen en nog meer getraind. Er is aan teambuilding gedaan met sport en spel, maar ook met het draaien van corvee en als klap op de vuurpijl het schoonmaken van veld, het poetsen van de kantine, de dug-outs, de fietsenstalling en reclameborden en het verwijderen van zwerfvuil. “Geweldig werk verricht”, fluisterde deze week voorzitter Nico van Vliet in mijn oor. Volgens Jan is het een kwestie van gemotiveerd blijven trainen, de neuzen dezelfde kant op laten staan en hetzelfde doel willen bereiken. Voorlopig genie-ten wij met z’n allen na van deze flinke opkikker. Petra