SCHOOLHANDBALTOERNOOI

Afgelopen week hebben de meiden van de Maerten v.d.Veldeschool hun spier-ballen laten zien op het schoolhandbaltoernooi dat georganiseerd werd door Stompwijk’92 en toch nog een beetje Fairplay op het sportpark Haasbroek in Zoeterwoude. Een en ander stond in het teken van het 725 jarig bestaan. Neemt niet weg dat dit toernooi een jaarlijks terugkerende traditie is, waar 52 teams aan meededen en er moesten 221 wedstrijden gespeeld worden. Wat een kluif voor de organisatie die uiterst tevreden was over het aantal vrijwilligers. Ik was bena-derd om coach van team van groep 8 te zijn, dat was ik vorig jaar ook en er de-den twee meiden van mijn eigen team mee, dus reden genoeg om mij hier druk over te maken. Gelukkig kreeg ik ook nu weer geestelijke bijstand van Ruud van Hoeijen, zijn dochter Samantha moest het doel schoon zien te houden en dat ging uitstekend. En bijstand had ik nodig, die meiden kregen 11 wedstrijden van 10 minuten voor hun kiezen en hadden de moeilijke taak om de wisselbeker te ver-dedigen en dat ook nog zonder wissels. Het werd een goed lopende machine die al snel warm liep, de eerste wedstrijden werden op het gemak gewonnen met
0-9, 1-6 en 8-0. Slechts één wedstrijd werd gelijk gespeeld en natuurlijk tegen hun eigen teamgenoten Jeanette en Ni-cole. Gelukkig liep deze wedstrijd uit en konden we toch nog inlopen en ge-lijk maken, door de juiste manverdedi-ging van Manouk. Een compliment voor het spelinzicht van Shalini, het verdedigingswerk van Mandy, de vele doel-punten van Cynthia en het onderscheppende werk van Marcia waardoor er ver-schillende doelpunten gemaakt konden worden. Kjille wist samen met Manouk ook het doel goed te vinden. Kortom de wisselbeker ging mee naar huis en ook de huidige beker. Nog één keer winnen en dan mogen we hem houden. Ik heb er alle vertrouwen in, want de wedstrijd tegen groep 7 werd nipt gewonnen met 3-2 en deze groep eindigde dit jaar als derde.
Als je nog wilt oefenen kun je voor de lol nog een aantal keren meetrainen. Mei-den en jongens van 7 en 8 jaar op vrijdagavond van 17.00 tot 18.00 uur onder lei-ding van niemand minder dan juf Marijke. Meisjes van 9 tot 12 jaar op dins-dagavond op sportpark Meerhorst en op vrijdag op het sportpark Haasbroek in Zoeterwoude van 18.15 tot 19.15 uur onder leiding van Cathy Goeman en Els Benschop. Jongens van 9 tot 14 jaar trainen dinsdagavond op Haasbroek van 19.00 tot 20.00 uur. Handballen staat voor samen trainen, samenwerken, ver-trouwen en samen leren incasseren. Als je het na een aantal proeftrainingen (zonder verplichtingen) leuk vindt, kan je je altijd aanmelden. Petra